KESKIPOHJALAISHIIHTÄJILLÄ HUIPPUMENSTYKSEKÄS KAUSI!

3.4.2005

Kuva Tero Similä (SHL:n kuva-arkisto)
Kuva Tero Similä (SHL:n kuva-arkisto)
Kuva Teemu Kattilakoski (SHL:n kuva-arkisto)
Kuva Teemu Kattilakoski (SHL:n kuva-arkisto)
Kuva Terhi Tuukkanen, nuroten alle 23-vuotiaiden Suomen mestari
Kuva Terhi Tuukkanen, nuroten alle 23-vuotiaiden Suomen mestari
Kuva Ville Tuukkanen, KLL:n tuplamestari
Kuva Ville Tuukkanen, KLL:n tuplamestari

Vuokatin SM-hiihdot sujuivat keskipohjalaishiihtäjiltä erinomaisesti. Ylivieskalainen Tero Similä otti kultaa perinteisellä 10 km:llä ja hopeaa 50 km:n luistelumatkalta, jonka voiton vei naapuriseuraa Viriä edustava Teemu Kattilakoski ylivoimaiseen tyyliin.

Teemu Kattilakosken ylivoimainen mestaruus antaa Teemulle hyvät lähtökohdat ensi talven Torinon 50 km:lle valmistautumiseen. Mestaruus oli Kattilakoskelle jo toinen tällä kaudella. Kansainvälisesti paras hiihto oli Oberstdorfin MM-hiihtojen 15 km:n vapaan 9. sija. Similälle viikonloppu oli lähes täydellinen. Tuloksena kulta- ja hopeamitali. Tällä kaudella Similä on osoittanut lyöneensä itsensä läpi kansalliseen kärkeen  ja pystyvänsä ajoittain myös kansainväliseen huippuvauhtiin.
Naistenmatkoilla Perhon Kirin Terhi Tuukkanen sijoittui perinteisellä 18:ksi ja pitkällä matkalla lupaavasti 14:nneksi. Himangan Urheilijoiden Elina Puusaari hiihti myös perinteisen matkan hyvin sijoittuen 22:nneksi.

KESKIPOHJALAISHIIHDOLLE MENESTYKSEKÄS TALVI

Keskipohjalaishiihtäjät ovat menestyneet tällä kaudella ennätyksellisen laajalla rintamalla. Mieshiihdossa henkilökohtaisia mestaruuksia on tullut kolme kappaletta neljästä mahdollisuudesta, nuorissa Tuukkasen Terhi, Kopakan Heikki ja Lassilan Kalle ovat yltäneet myös SM-kultamitaliin. Lisäksi KLL:n ja Hopeasomman loppukilpailuissa mestaruuksiin ovat yltäneet Tuukkasen Ville kahdesti, Kärjän Tapani ja Uusivirran Risto kerran.