Hopeasomman loppukilpailut kisattiin Lempäälän Hakkarissa

21.2.2017

Lempäälän Hakkarissa hiihdettiin kilpaa viikonloppuna 17.-19.2.2017 Hopeasommanloppukilpailuissa. Kisat ovat Suomen suurin vuosittainen kotimainen maastohiihdon arvokilpailu Suomessa.

Perjantaina kisattiin perinteisen sprintin mestaruuksista sarjoissa M/N14 ja M/N16. Lauantaina olivat vuorossa normaalimatkat vapaalla hiihtotavalla ja sunnuntaina viestit perinteisellä.

Perjantain sprintissä parasta vauhtia piirimme hiihtäjistä pitivät N14 sarjan tytöt Iida Vuollet KaJu ja Iina Koskela PK, sekä M16 sarjassa Severi Honkonen PK. Iida oli lopputuloksissa 8., Iina 9. ja Severi 8.

Lauantaina normaalimatkoilla vapaalla hiihtotavalla neljä piirimme hiihtäjää ylsi 10 parhaan joukkoon. M16 sarjassa otettiin viikonlopun parhaat sijoitukset piiristämme. Severi Honkonen PK oli 6. ja hienosti tasoaan nostanut Leevi Virkkala SS 6. sarjassa M16 8 km. Iina Koskela PK oli 9. N14 3 km ja Nita Paaso NU 10. N15 5 km.

Sunnuntaina perinteisen viestipäivässä Kalajoen Junkkareiden N14-viestijoukkue oli hienosti 7. Joukkueessa hiihtivät Alisa Vuollet, Friida Kivistö ja Iida Vuollet.

Lauantai-illan palkintojenjaossa HS-loppukilpailun kilpailunjohtaja tiivisti viikonlopun tunnelmaa ja tapahtumia seuraavasti: On onnistumisia, ja epäonnistumisia, myötäistä ja vastaista. Toisinaan siitä palkitaan ja toisinaan kaikesta yrittämisestä huolimatta mikään ei mene niin kuin oli suunnitellut. Mutta te nuoret hiihtäjät ja vanhemmat, tärkeintä, mikä tästä jää, on ne elämänmittaiset ystävyyssuhteet ja ne eväät reppuun elämää varten. (Anne Haikaran FB-seinältä)