PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS

9.1.2013

Keski-Pohjanmaan Hiihto ry:n uusi puheenjohtaja Sari Gummerus tervehtii keskipohjalaista hiihtoväkeä.

Puheenjohtajan tervehdys


Lyhyt urani Keski-Pohjanmaan Hiihdon hallituksen jäsenenä sai jatkoa, kun minut valittiin marraskuun syyskokouksessa piirin uudeksi puheenjohtajaksi. Kiitän Teitä kaikkia luottamuksesta, jotka uskoitte KEPHIn johtamisen tehtäväkseni. Samalla kiitän yhdessä keskipohjalaisen hiihtoväen kanssa Heikki Haapalaa pitkäaikaisesta työstä maastohiihdon hyväksi.

Uusi vuosi alkoi vauhdikkaasti 62. Keski-Pohjanmaan maakuntaviestillä Himangalla. Ensimmäisen kerran vuosiin saatiin merkkejä siitä, että Uusikaarlepyyn ylivoima viestissä on lyötävissä. Viestin lopputuloksista ja osuussijoituksista on luettavissa piirivalmennuksen vuosien työn tulokset. Se sama hyvä henki, joka näkyy piirimme kansallisissa kilpailuissa, näkyi ja tuntui myös maakuntaviestissä: hopea- ja pronssijoukkueet, Nivala ja Haapajärvi, iloitsivat yhdessä toistensa menestyksestä.

Seurojen järjestämät hiihtokoulut ja nuorten valmennusryhmät takaavat pohjan meidän kilpahiihdollemme. Nuorisovaliokunnan valvonnassa toimiva piirivalmennus tuo selkänojaa seurojen valmennukselle. Piirivalmennuksen kautta meillä on noussut Maastohiihto ry:n valmennusryhmiin tänäkin syksynä monta lahjakasta hiihtäjää. Tällä tiellä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Kilpailutoiminta alueellamme on myöskin voimakasta. Seurat järjestävät innokkaasti kisoja, joten meillä on lähes positiivinen ongelma järjestää kaikille kilpailuille tilaa kilpailukalenterissa. Kilpailuvaliokunta hoitaakin hienosti oman sarkansa. Tämän talven aikana Pyhäjärvellä järjestetään KLL:n mestaruuskilpailut ja nuorten SM-sprintti, jonne toivomme katsojia kannustamaan oman piirimme nuoria hiihtäjiä. Seuraavana talvena ovat vuorossa Hopeasomman loppukilpailut Kalajoella. Jatkossakin toivomme, että piirimme alueella anottaisiin valtakunnallisia kilpailuja.

Hyvän taloudellisen tilanteen säilyttämiseksi hallitus tekee työtä ja sen selkärankana ovat vuosittaisen hiihtokalenterin ja maakuntaviestin sääarpojen myyntituotot. Tavoitteenamme on, että me pystymme saavuttamaan tälle vuodelle asetetut tavoitteet ja vastaamaan uusiin haasteisiin. Hallitus ja valiokunnat aloittavat tänä iltana työskentelynsä uusilla kokoonpanoilla. Kaikissa toimielimissä tapahtui henkilövaihdoksia ja odotankin innolla yhteistyötä niin uusien kuin jatkavienkin henkilöiden kanssa.

Toivotan kaikille hiihdon parissa toimiville hyvää alkanutta vuotta 2013!

Sari Gummerus