Keski-Pohjanmaan Maakuntaviesti, Himanka 2013 tulokset A-sarja
PDF-tiedostoTulokset_B-sarja.pdf (167 kB)
Keski-Pohjanmaan Maakuntaviesti, Himanka 2013 tulokset B-sarja
PDF-tiedostoMaakuntaviesti 2008 tulokset.pdf (868 kB)
Kärki 7. vaihdossa Maakuntaviestissä Himangalla 6.1.2013

62. KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTAVIESTI 6.1.2013 HIMANGALLA

62. maakuntaviestissä Nivalalle hopeaa ja Haapajärvelle pronssia

Maakuntaviesti Himangalla Loppiaisena oli jännittävin vuosiin. Uusikaarlepyyn ylivoima viestissä pistettiin vaakalaudalle Nivalan ja sen seitsemännen osuuden hiihtäjän Lauri Gummeruksen toimesta. Uusikaarlepyy johti viestiä ensimmäisen osuuden vaihdosta lähtien aina seitsemännelle osuudelle asti. Uudenkaarlepyyn Markus Nilsson lähti 7. osuudelle 1,19 minuutin turvin matkaan ennen Nivalan Lauri Gummerusta. Maastosta alkoi tulla väliaikatietoja, että Nivala saavuttaa Uuttakaarlepyytä tasaisen varmasti. Toisella kierroksella Kärmekalliolla Nivala sai näköyhteyden Uuteenkaarlepyyhyn ja vaihtoalueelle tultaessa Nivala siirtyi viestin johtoon.
Viimeisellä osuudella Uudenkaarlepyyn Robin Eriksson siirtyi parin kilometrin jälkeen kärkeen ja Tuomas Ahola toi Nivalan toisena maaliin. Nivala oli 35 vuoden jälkeen hopealla. Haapajärven ankkuri Risto Uusivirta lähestyi Nivalaa uhkaavasti viimeisellä osuudella, mutta jäi maalissa 21 sekunnin päähän heistä. Haapajärven takana käytiin vastaavasti kamppailua neljännestä sijasta. Ylivieskan Tero Similä saavutti Reisjärveä uhkaavasti ankkuriosuudella. Reisjärvi sijoittui neljänneksi 10 sekunnin erolla Ylivieskaan.
Tiukimman maalisuorataistelun kävivät Toholampi ja Pyhäjärvi. Kaksintaistelun voittaja Pyhäjärvi vältti putoamisen B-sarjaan. Toholammin lisäksi B-sarjaan tippui Kaustinen. B-sarjan voitti Veteli ja pääsee näin nousemaan A-sarjaan yhdessä kolmanneksi tulleen Pietarsaaren kanssa. (SG)