Ryhmäläisten blogi 2018

Piirileiriläiset yhteiskuvassa
Tunnelmia hiihtoputkesta
Iltaisin huollettiin kehoa
Lauantain ihana syyspäivä

Piirileiri Vuokatissa 27. - 30.9.2018

Torstai 27.9.

Piirileiri alkoi torstaina 27.9. aloitusinfolla. Ensimmäinen treeni oli vanhemmilla vaaran testijuoksu ja nuoremmilla 1.30h juoksu-kävely, joka sisälsi neljä kappaletta vetoja/ruskoja. Treeni meni oikein mukavasti, jos pientä eksymistä ei lasketa.

Illalla oli vielä pelailuita sekä keskivartalon voiman ja hallinnan treenausta pallohallissa. Pelasimme mm. jalkapalloa ja voimistelimme salin välineillä.

Perjantai 28.9.

Heräsimme seitsemältä ja kävimme aamulenkillä. Söimme aamupalan, jonka jälkeen aloimme valmistautua päivän ensimmäiseen treeniin, hiihtoon. Hiihto meni hyvin. Putkessa oli lämmin hiihtää. Hiihdon päälle pelasimme jalkapalloa. Kävimme treenin jälkeen suihkussa ja menimme lounaalle.

Päivän toinen treeni oli pertsan rullahiihtoa rullaradalla. Hiihdimme aluksi jonkin aikaa pk:ta, jonka jälkeen otimme omatoimisesti kolme viiden minuutin tasurivetoa. Treenin jälkeen kävimme vartin juoksukävelylenkin. Kävimme pesulla ja menimme päivälliselle.

Illalla meillä oli vielä koordinaatioita ja venyttelyjä pallohallissa, jonka jälkeen söimme iltapalat huoneissamme ja pidimme hauskaa.

Lauantaina 29.9.

Päivä alkoi klo 7.30 aamulenkillä ja aamupalalla. Yhdeksän aikaan alkoi päivän eka treeni, joka oli sauvarinne. Siihen sisältyi alkuverkka sauvakävellen. Sitten oli sauvarinnettä. Nuoremmilla oli 3-4 nousua ja vanhemmilla 4-5 nousua. Lopuksi oli vielä loppuverryttely. Treeni oli mukavan rankka. Lounaan jälkeen oli nuoremmalla ryhmällä luento, joka kertoi kehon huollosta ja palautumisesta. Sieltä sai paljon vinkkejä omaan palautumiseen.

Neljän aikaan kaikki leiriläiset lähtivät hiihtoputkeen hiihtämään vapaata hiihtotapaa. Nuoremmilla se kesti 1.00h ja vanhemmilla 1.15-1.30h. Sen jälkeen käytiin vähän holkkäämässä. Hiihto palautti mukavasti aamupäivän sauvarinteestä. Illalla oli vielä lihashuoltoa eli venyttelyä.

Sunnuntai 30.9.

Aamu alkoi seitsemältä omatoimisella aamulenkillä ja aamiaisella. Aamiainen oli oikein maukas niin kuin kaikki muutkin ateriat olivat olleet. Sen jälkeen oli vuorossa viimeinen treeni eli vaaran vaellus. Nuoremmilla vaellus kesti 2.15h, koska menimme hiukan lyhyemmän kautta kuin vanhemmat. Koska kyseessä oli viimeinen treeni, alkoi jalkakin jo hiukan painaa. Lounas sekä leirin päätös olivat klo 12.00 ja yhteiskyyditys kohti koteja lähti klo 13.00.

Kiitos Elinalle, Markukselle ja Juholle hyvästä valmennuksesta!

- Assi, Sanni ja Miina :)

 

Rullahiihtoa rullaradalla.
Lähtöpäivän sauvalenkillä.
Paistoi meille aurinkokin!

Piirileiri Vuokatissa 16. - 19.8.2018

Torstai 16.8

Piirileiri alkoi torstaina klo 15.00 infolla, josta siirryimme Juho Halosen järjestämille taso- sekä nopeus- ja räjähtävyystesteille. Nopeus testi sisälsi “lentävän” 20m juoksun ja räjähtävyystesti sisälsi kuntopallon heittoa. Suurin osa leriläisistä siirtyivät näiden testien jälkeen sauvarinteeseen tekemään tasotestin laktaateilla. Testit verryttelyineen olivat melko raskaat ja harjoitus kesti yhteensä 2h 30min. Harjoituksen jälkeen kävimme syömässä, jotta jaksoimme vielä illalla vähän pelailla, venytellä ja tehdä keskivartalokuntopiiriä.

Perjantai 17.8.

Heräsimme aamulla kevyelle aamulenkille/herätykselle klo 7.30. Sen jälkeen siirryimme aamupalalle. Päivän ensimmäinen virallinen treeni oli vapaalla tyylillä hiihdetty rullatreeni. Se sisälsi pari avaavaa “rennon” kovaa vetoa rullaradalla ja sieltä sitten hiihdimme tekemään vaaralle nousuja. Kunnosta ja jaksamisesta riippuen kaikki tekivät 1-4 nousua. Eiliseen tapaan myös tämä treeni oli raskas tehotreeni. Ruokailun ja pienen levon jälkeen päivän toinen treeni starttasi klo 16.00. Se sisälsi todella hyvän voimaharjoituksen juoksu/hölkkä verryttelyiden kera. Illalla teimme vielä ennen nukkumaan menoa liikkuvuusharjoituksia ja kehonhuoltoa.

Lauantai 18.8.

Eiliseen tapaan heräsimme aamulenkille klo 7.30. Emme kuitenkaan lähteneet vesisateeseen aamulenkille, vaan teimme hotellin sisätiloissa porrasjuoksua. Sateisissa tunnelmissa alkoi päivän ensimmäinen treeni, joka oli perinteisen rullahiihtoa sisältäen lajivoimaa. Saimme myös vinkkejä tasatyönnön tekniikkaan. Iltapäivällä oli ohjelmassa leirin pisin treeni, joka tehtiin yhdistelmätreeninä, sisältäen tunnin rentoa rullahiihtoa perinteisellä tai vapaalla tyylillä. Sen jälkeen siirryimme hikiselle spinningtunnille. Kukaan meistä leiriläisistä ei ollut koskaan hikoillut yhtä paljon, mutta se toi erittäin mukavaa ja sopivaa vaihtelua treeniin. :) Spinning-tunnin päälle teimme vielä tunnin juoksu-kävely verryttelyn. Illalla jaksoimme päivän treeneistä huolimatta tehdä yhdessä lihashuoltoa.

Sunnuntai 19.8.

Heräsimme sateiseen sunnuntaiaamuun klo 7.00. Sateesta johtuen omatoiminen aamulenkki jäi melko lyhyeksi. Käytimme kuitenkin aamupalalle siirtyessä portaita, emmekä hissiä. Teimme 2h sauvakävely/sauvajuoksu lenkin. Aluksi vähän kastuttiin, mutta loppulenkistä sade ei enää haitannut. Leirimme päätyi klo 12.00. Leiri oli mukava ja onnistunut. :) Kiitos leiriläisille ja valmentajalle!

- Alisa V.