Ryhmäläisten blogi 2018

Rullahiihtoa rullaradalla.
Lähtöpäivän sauvalenkillä.
Paistoi meille aurinkokin!

Piirileiri Vuokatissa 16. - 19.8.2018

Torstai 16.8

Piirileiri alkoi torstaina klo 15.00 infolla, josta siirryimme Juho Halosen järjestämille taso- sekä nopeus- ja räjähtävyystesteille. Nopeus testi sisälsi “lentävän” 20m juoksun ja räjähtävyystesti sisälsi kuntopallon heittoa. Suurin osa leriläisistä siirtyivät näiden testien jälkeen sauvarinteeseen tekemään tasotestin laktaateilla. Testit verryttelyineen olivat melko raskaat ja harjoitus kesti yhteensä 2h 30min. Harjoituksen jälkeen kävimme syömässä, jotta jaksoimme vielä illalla vähän pelailla, venytellä ja tehdä keskivartalokuntopiiriä.

Perjantai 17.8.

Heräsimme aamulla kevyelle aamulenkille/herätykselle klo 7.30. Sen jälkeen siirryimme aamupalalle. Päivän ensimmäinen virallinen treeni oli vapaalla tyylillä hiihdetty rullatreeni. Se sisälsi pari avaavaa “rennon” kovaa vetoa rullaradalla ja sieltä sitten hiihdimme tekemään vaaralle nousuja. Kunnosta ja jaksamisesta riippuen kaikki tekivät 1-4 nousua. Eiliseen tapaan myös tämä treeni oli raskas tehotreeni. Ruokailun ja pienen levon jälkeen päivän toinen treeni starttasi klo 16.00. Se sisälsi todella hyvän voimaharjoituksen juoksu/hölkkä verryttelyiden kera. Illalla teimme vielä ennen nukkumaan menoa liikkuvuusharjoituksia ja kehonhuoltoa.

Lauantai 18.8.

Eiliseen tapaan heräsimme aamulenkille klo 7.30. Emme kuitenkaan lähteneet vesisateeseen aamulenkille, vaan teimme hotellin sisätiloissa porrasjuoksua. Sateisissa tunnelmissa alkoi päivän ensimmäinen treeni, joka oli perinteisen rullahiihtoa sisältäen lajivoimaa. Saimme myös vinkkejä tasatyönnön tekniikkaan. Iltapäivällä oli ohjelmassa leirin pisin treeni, joka tehtiin yhdistelmätreeninä, sisältäen tunnin rentoa rullahiihtoa perinteisellä tai vapaalla tyylillä. Sen jälkeen siirryimme hikiselle spinningtunnille. Kukaan meistä leiriläisistä ei ollut koskaan hikoillut yhtä paljon, mutta se toi erittäin mukavaa ja sopivaa vaihtelua treeniin. :) Spinning-tunnin päälle teimme vielä tunnin juoksu-kävely verryttelyn. Illalla jaksoimme päivän treeneistä huolimatta tehdä yhdessä lihashuoltoa.

Sunnuntai 19.8.

Heräsimme sateiseen sunnuntaiaamuun klo 7.00. Sateesta johtuen omatoiminen aamulenkki jäi melko lyhyeksi. Käytimme kuitenkin aamupalalle siirtyessä portaita, emmekä hissiä. Teimme 2h sauvakävely/sauvajuoksu lenkin. Aluksi vähän kastuttiin, mutta loppulenkistä sade ei enää haitannut. Leirimme päätyi klo 12.00. Leiri oli mukava ja onnistunut. :) Kiitos leiriläisille ja valmentajalle!

- Alisa V.