Keski-Pohjanmaa cup 2018 päätökseen.

27.2.2018

Toholammin Urheilijoiden Rasmus Remesaho oli M14 sarjan ykkönen voittaen kaikki osakilpailut.
N14 sarjan palkintojen jakotilaisuus Reisjärvellä.
Huoltoalueen tunnelmia Sievissä.

Vuoden 2018 Keski-Pohjanmaa cupin kaikki osakilpailut on nyt kilpailtu ja henkilökohtaiset että seurojen väliset sijoitukset selvillä.

KP-cupin kisa päätökseen

Keski-Pohjanmaan paremmuudet yhteislähtökisoissa ratkottiin niin K-P cupin kuin vanhempien sarjojen osalta Kinnulassa 11.2. Kisat saatiin viedä läpi mukavassa talvisäässä ja useissa sarjoissa nähtiin tiukkoja latutaistoja.

Edellispäivänä samat hiihtäjät olivat ottaneet yhteen Haapajärvellä vapaan sprinttien merkeissä ja myös Kinnulassa edettiin vapaalla tyylillä.

K-P cupissa M10-sarjassa voittaja Jesse Hirvinen kukisti toiseksi tulleen Atte Huhtasen vain kolmella kymmenyksellä. Kolmanneksi tässä sarjassa ehti Eetu Ahola. Saman ikäisissä tytöissä Klaara Kivistö oli nopein Laura Ahon tullessa toiseksi. Kolmas oli Alma Syrjä. Kärkikolmikko mahtui kuuden sekunnin sisään.

M12-sarjan kärjessä maalin tuli Oskar Rahja Tatu Syrjän kiirehdittyä toiseksi. Matias Mutka oli kolmas. Saman sarjan tyttöjen nopein oli Meea Haikara. Tässä sarjassa nähtiin ankara loppukiritaistelu toiseksi hiihtäneen Oona Kankaan jäätyä voittajasta vain 0,3 sekuntia. Koko kärkikolmikko mahtui sekunnin sisään, sillä kolmanneksi ehtineen Anna Heikkilän ero kärkeen oli vain 0,9 sekuntia.

Anton Hannula oli ykkönen M13-sarjassa. Toinen oli Kalle Himanka ja kolmas Aapo Heiskanen. Kolmikko mahtui reilun kahden sekunnin sisään, eli mitalisijoista käytiin ankaraa taistelua ihan loppumetreille saakka.

Saman sarjan tytöt ovat tavanneet olla vielä poikiakin nopeampia, niin nytkin. Peppi Leppälä hallitsi kisaa lähdöstä maaliin, mutta toiseksi tullut edellispäivänä sprintin voittanut Alissa Oja jäi kolmen kilometrin matkalla vain viitisen sekuntia. Kolmas oli Sanni Vuollet.

M14-sarjassa matkalle lähti vain tätä sarjaa tämän talven hallinnut Rasmus Remesaho, joten voitosta ei taistelua syntynyt. Saman sarjan tytöissä matkaan lähti neljä tyttöä, joista nopein oli Liinu Tianen. Toiseksi hiihti Enni-Sofia Saari ja kolmas oli Iida Rautio.

Kotiladuillaan hiihtänyt Roni Kinnunen oli ykkönen M15-sarjassa. Tiukassa kisassa toiseksi taipui Jarkko Reijonen häviten voittajalle vain 0,1 sekuntia. Kolmas oli Jani Simoinen. Tyttöjen sarjan kiireisin oli Oona Kiljala, joka sai näin hyvityksen edellispäivän sprintin epäonnelleen. Oona oli Haapajärvellä aika-ajon nopein, mutta katkaisi sauvansa finaalissa ja jääden palkintosijojen ulkopuolelle. Iina Koskela jäi voittajasta vajaan kaksi sekuntia ja Iida Haukilahti oli kolmas.

Vanhimmassa K-P cupin poikasarjassa Jaakko Mattila oli suorastaan ylivoimainen, sillä eroa toiseksi tulleeseen Jussi-Matti Rahjaan kertyi toista minuuttia. Jussi Raappana oli kolmas. N16-sarjan nopein oli Anni Mäkinen Essi Tyynelän hiihdettyä toiseksi. Tässä sarjassa oli vain kaksi hiihtäjää.

Normaalimatkat Reisjärvellä

Normaalimatkojen kisat hiihdettiin Reisjärven Petäjämäellä 17.2. Tällä kertaa kisattiin perinteisellä tyylillä vajaan kymmenen asteen pakkaskelissä. Normaalimatkan kisa on siinä mielessä ”arvokkain”, että hiihtäjien päätyessä cupin pisteissä tasapisteisiin, sijoitus normaalimatkalla ratkaisee keskinäisen paremmuuden.

10-vuotiaiden tyttöjen mitalikolmikko oli Veera Leskelä, Klaara Kivistö ja Laura Aho, poikien kärjen ollessa Atte Huhtanen, Jesse Hirvinen ja Elias Huhtakangas. Tällä kertaa kahden parhaan välinen ero oli vain 0,2 sekuntia.

12-vuotiaiden tyttöjen kärki oli Oona Kangas, Meea Haikara ja Lotta Järvinen. Poikien sarjassa järjestys oli Tatu Syrjä, Matias Mutka ja Joona Hirvinen.

Vuotta vanhemmissa tyttöjen mitalikolmikko oli Alissa Oja, Sanni Vuollet ja Miina Koivisto. Saman ikäisissä pojissa nopein oli Valtteri Leskelä, hopealle hiihti Aapo Heiskanen ja pronssia nappasi Anton Hannula.

Terhi Junno voitti N14-sarjan. Toiseksi tuli Enni-Sofia Saari ja Jenni Jaatinen oli kolmas. Poikien sarjassa voittaja oli Rasmus Remesaho, toinen Atte Taipale ja kolmas Tatu Junno.

N15-sarjan voittaja vaihtui jälleen. Tällä kerralla voittaja oli Veera Anttila. Toinen oli Iida Vuollet ja kolmas Iida Haukilahti. M15-sarjan ykkönen oli Jarkko Reijonen, hopeaa nappasi Jani Simoinen ja pronssille hiihti Roni Kinnunen.

16-vuotiaissa tytöissä ensimmäiseksi hiihti Anni Mäkinen ja toinen oli Emma Junno. Poikien sarjassa Jaakko Mattila oli jälleen nopein. Toiseksi tuli Jussi-Matti Rahja ja kolmas oli Miro Jylkkä.

Viestit Sievissä

K-P cupin viestimitaleista hiihdettiin Sievissä. Aurinkoisessa säässä kisasi yhteensä 26 joukkuetta ja tyyli oli vapaa. N12-sarjan mitalikolmikko oli Kokkola, Reisjärvi ja Haapajärvi. Poikien nopeimmat olivat Kokkola, Sievi ja Haapajärvi.

N14-vuotiaiden ykkönen oli Kalajoki. Hopealle hiihti Nivala 1 ja kolmas Nivala 2. Saman ikäisissä pojissa kultaa otti Kalajoki, hopeaa Alavieska ja Sievin sekajoukkue oli kolmas.

Vanhimmassa eli 16-vuotiaiden sarjassa tyttöjen voittaja Kalajoki. Toinen oli Ylivieska ja Himanka kolmas. Poikien kultajoukkue oli Himanka. Hopeaa nappasi Pyhäjärvi ja pronssia Nivala.