Hiihtokampanja rikkoi ennätyksiä

21.4.2005

Keskipohjalaiset ovat nyt todistetusti innokasta hiihtoväkeä. Oli sitten kyse harrastajista tai huippuhiihtäjistä. Tämän osoitti kaikki ennätykset rikkonut juuri päättynyt kansanhiihtokampanja.

KAHDEKSAS  KANSANHIIHTOKAMPANJA TODEN SANOI

300.000 suorituksen raja rikki Keski-Pohjanmaalla

Kansanhiihtokampanja sai todella suuren  joukon liikkeelle eri tavoin  kuluneena talvena.Talven aikana saatiin kasaan reilusti yli 316.000 liikuntasuoritusta. Kaikki  keskipohjalaiset ovat  liikkuneet  entistä innokkaammin. Tänä vuonna oli ensimmäistä kertaa mukana kampanjassa
koko Halpa- Halli-ketju, eli 34 eri toimipistettä ympäri Suomen. Heidän osuutensa on reilut 22.000 suoritusta. Vaikka tuloksesta vähennetään
muiden alueiden puolella olevat halpahallilaisten  tulokset jää silti tämän vuoden tulos yli 300.000 kirjattuun suoritukseen.

Vuoden 2002 alustahan suoritusten kirjaamissääntöjä tarkistettiin ja  myös hiihtokampanjassa voi suorituksen kerätä pienemmistä pätkistä, kunhan se puolen tunnin päivittäinen vaatimus tulee täyteen ja  myös muut kuin hiihtosuoritukset sai kirjata ylös. Suotavaa ja toivottavaa tietenkin on,
että liikunta tapahtuisi ulkona ja osa ainakin lumella liikkuen. Tärkeintähän kuitenkin on liikunta osana arkipäivää tuottamassa hyvää oloa ja jaksamista. 

Kampanjassa oli tänä vuonna mukana 17 työpaikkaa ja 15 kuntaa. Työpaikat kilpailevat omassa sarjassaan Yhteensä työntekijöitä osallistui kampanjaan 2291 ja suorituksia kertyi 48804. Lisäystä työpaikkojen tuloksiin tuli yli 12.000.

Tänäkin  vuonna olivat pankit parhaita  pienten ( 1-50 ) ja  keskikokoisten
(51-200 työntekijää ) työpaikkojen sarjassa. Ylivieskan Osuuspankki oli  pienten  ja Kokkolan Osuuspankki keskikokoisten sarjan paras. Suurten sarjassa ( yli 200 työntekijää ) innokkaimmin liikkui Halpa-Hallin hlöstö ja hyvänä kakkosena Nivalan kaupungin henkilöstö. KePLi:n oma joukko liikkui tosi ahkerasti palkintoarvontojen ulkopuolella. 

Kuntien sarjassa Haapajärvi paransi 10- kertaisesti tulostaan ja nousi  ykköseksi  ( vertailuluku 9,88,  ), sitten Nivala (6,3) ja Pyhäjärvi(5,17).
Kuntien tuloksiin lasketaan mukaan sen alueella kampanjaan osallistuneiden työpaikkojen ja koulujen tulokset.  Yhteensä kampanjaan  osallistui vajaat 114500 henkilöä kuten viime vuonnakin ja 316.338 kirjattua suoritusta. 

Seuraava kampanja on sitten syyskuun alussa käynnistyvä kävelykampanja. Nyt kevään koittaessa ja kesää odotellessa voi liikkua luonnossa nauttien valoisista illoista  vaikkapa pyöräillen tai muuten yhdessä. Liikunta  iloinen juttu  ja se tuottaa hyvää oloa ja elämään uutta sisältöä.

Kampanjatulokset painamalla tästä

Halpa- Hallin tulokset painamalla tästä