KEVÄTKOKOUS/KEVÄTPARLAMENTTI

17.5.2005

Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Jaakko Holkeri esitti Suomen Hiihtoliiton tervehdyksen.
Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Jaakko Holkeri esitti Suomen Hiihtoliiton tervehdyksen.
Kevätkokoukseen osallistui 87 kokousedustajaa 16 eri jäsenseurasta.
Kevätkokoukseen osallistui 87 kokousedustajaa 16 eri jäsenseurasta.
Kaustisen kunnanjohtaja Arto Alpia esitti kunnan tervehdyksen.
Kaustisen kunnanjohtaja Arto Alpia esitti kunnan tervehdyksen.

Keski-Pohjanmaan Hiihdon sääntömääräinen kevätkokous/kevätparlamentti pidettiin Kaustisella 16.5.2005.

Keski-Pohjanmaan Hiihto ry:n sääntömääräinen kevätkokous/hiihdon kevätparlamentti pidettiin Kaustisella, kirkonkylän ala-asteella, maanantaina 16.5.2005.  Kokoukseen osallistui 16 eri seuran edustajia.

Kokouksen alussa puheenvuorot käyttivät Keski-Pohjanmaan Hiihdon puheenjohtaja Reijo Alakoski ja Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Jaakko Holkeri.

K-P:n hiihto on paneutunut viime vuosina lähinnä maastohiihdon harrastusken tukemiseen sekä nuoriso-, kilpa- ja huippu-urheilun kehittämiseen. Tämä satsaus tuotti viime vuonna ehkä kaikkien aikojen parhaan menestyksen. Piirin hiihtäjien menestys MM-kisoissa, maailmancupeissa sekä SM-tasolla oli loistava. Kaiken kisamenestyksen lisäksi KepHi teki kansanhiihdossa myös uuden keskipohjalaisennätyksen. Näin pitkäjänteinen ja voimakas seuratyö sekä viime vuosien menestys, ennen kaikkea miesten sarjassa, ovat lujittaneet hiihdon asemaa keskipohjalaisessa urheiluelämässä.

Nyt katseet suunnataankin tulevaisuuteen muistaen, että koko suomalaisen hiihtourheilun perustyö tehdään seuroissa. Tätä perustyötä tukeaksemme on KepHi ollut mukana kehittämässä monipuolista hiihtoseurojen toimintaa. On käynnistetty lasten hiihtokouluja, räätälöity malleja kunkin seuran tarpeiden mukaan, motivoitu seuroja kouluttamaan, järjestetty koulutustapahtumia ja myöskin olosuhteiden kehittämistä on painotettu. Kentän ääntä on pyritty kuuntelemaan ja suoritetut seurakäynnit ovatkin antaneet runsaasti positiivista palautetta antaen motivaatiota jatkaa eteenpäin.
Myös jatkossa keskipohjalainen hiihto tulee nojaamaan vahvaan seuratoimintaan. Pääpaino on jatkossakin nuorisoliikunnassa, harrasteliikunnassa sekä huippu-urheilussa maakunnallisine kilpailutoiminnan kehittämisineen.

Kevätkokouksessa palkittiin myös Keski-Pohjanmaan Hiihto ry:n menestyjiä. Valinta piirin parhaan hiihtäjän kohdalla oli positiivisesti vaikea, Tero Similän, YK ja Teemu Kattilakosken, AV suoritusten ollessa niin hyviä. Kauden parhaaksi valittiin loppujen lopuksi Tero Similä. Kiertopalkinnoista Nuorten malja ojennettiin Kalle Lassilalle. Hopeasompa maljan sai Risto Uusivirta. Muut maljat saivat Heikki Torvi, HU, Liisa Salmi PieHi ja Paavo Saarenpää YReima.

SM-stipendit saivat Tero Similä YK, Teemu Kattilakoski AV, Kalle Lassila VetU, Heikki Kopakka AV, Terhi Tuukkanen PK, Risto Uusivirta HK ja Tapani Kärjä KaJu.

 Kokouskuvia >>