VALMENNUKSEN KEHITTÄMISHANKE JATKAA KESÄTAUON JÄLKEEN

20.9.2005


Kolmas eri lajien yhteinen valmennuspäivä on 8.10.2005 Kannuksessa, teemoinaan nuoren urheillijan uran rakentaminen ja kestävyysharjoittelu.

VALMENNUSPÄIVÄN TEEMOINA URHEILU-URAN RAKENTAMINEN JA KESTÄVYYSHARJOITTELU

Valmennuksen kehittämishanke jatkaa kesätauon jälkeen eri lajien yhteisiä valmennuspäiviä 8.10.2005 Kannuksessa. Kolmannen valmennuspäivän teemoina ovat nuoren urheilijan uran rakentaminen ja kestävyysharjoittelu. Valmennuspäivään toivotetaan valmentajien ja vanhempien lisäksi mukaan myös nuoret, huipulle pyrkivät urheilijat.

Moni urheilija on joutunut omakohtaisesti kokemaan, kuinka vaikeaa on sovittaa yhteen täysipainoinen valmentautuminen ja opiskelu. Intensiivinen harjoittelu, kilpailu- ja leirimatkat sekä monien muiden urheiluun liittyvien asioiden hoitaminen usein vaikeuttavat siviiliuran rakentamista. Huipulle tähtäävä tai jo huipulla oleva urheilija tarvitseekin tukea siviiliuran luomisessa. Suomen Olympiakomitean kehityspäällikkö Asko Härkönen valottaa valmennuspäivän osuudessaan Olympiakomitean v. –97 käynnistämän nuoriso-ohjelman sisältöä ja käytännön toteutusta.

Fyysisen harjoittelun osa-alueista vuorossa on kestävyysharjoittelu ja sitä tukevat kontrolliharjoitukset. Kestävyysharjoittelusta urheilijan eri kehitysvaiheissa sekä harjoittelun kontroloinnista kertoo monipuolisen kokemuksen omaava valmentaja Tom Andtbacka. Luennon lisäksi Andtbacka esittelee käytännössä valmennettavansa kanssa eräitä kontrolliharjoituksia, joita he ovat käyttäneet valmennuksen tukena.

Ilmoittautuminen edulliseen, kaikkien lajien yhteiseen valmennuspäivään viim. 3.10.2005.

Päivän ohjelma