Lauri Kivelä on poissa!

20.3.2006


Keski-Pohjalainen hiihtoväki sai yllättävän suru-uutisen lauantaina 18.3.2006. Kaustislainen urheilun monitoimimies Lauri Kivelä oli saanut yllättävän sairaskohtauksen kesken rakkaimman harrastuksen, osallistuessaan Pogosta -hiihtoon Ilomantsissa. Nopeista elvytystoimista ei ollut enää apua, Lauri oli tullut latunsa määränpäähän!

Lauri Kivelä on poissa!

Keski-Pohjalainen hiihtoväki sai yllättävän suru-uutisen lauantaina 18.3.2006.
Kaustislainen urheilun monitoimimies Lauri Kivelä oli saanut yllättävän sairaskohtauksen kesken rakkaimman harrastuksen, osallistuessaan  Pogosta -hiihtoon Ilomantsissa. Nopeista elvytystoimista ei ollut enää apua, Lauri oli tullut latunsa määränpäähän!

Lauri Kivelä toimi parikymmentä vuotta aktiivisesti keskipohjalaisen hiihdon hyväksi, mm. piirin hiihtojaostossa ja TD-toiminnassa. Lisäksi Lauri oli monissa keskipohjalaisseuroissa vastaamassa hiihtokilpailuiden tulospalvelusta, josta hän kertoo pari päivää ennen kuolemaansa Keskipohjanmaa -lehden haastattelussa.
”Pitää olla nöyrä, aina on tulospalvelussa varaa parantaa. Olen pitänyt kunnia-asiana sitä, että tulokset lähtevät käsistäni mahdollisimman nopeasti ja tarkasti.”
Lauri tunnettiin erinomaisena taustavaikuttajana. Hänen viimeiseksi haaveekseen jäi:
”jospa vielä kerran saataisiin Kaustiselle yleisen sarjan SM-hiihdot.” Samaisessa Keskipohjanmaa-lehden haastattelussa hän toteaa:
”Mitään konkreettista ei ole vielä tehty, mutta hiihdon SM-kisojen järjestäminen kiinnostaisi.”

Lauri Kivelä teki pitkän päivätyön Kaustisen Pohjan-Veikkojen hiihdon eteen.
Kun seuran hiihtäjät onnistuivat kauden aikana kilpailuissa, Lauri päivitti heti tuon menestyksen seuran nettisivuille kaikkien luettavaksi.

Pari päivää ennen Pogostaa Lauri soitteli minulle ilman mitään sen suurempaa asiaa.Paransimme maailmaa, teimme suunnitelmia hiihdon kehitystyön eteen.
Täysin poikkeuksellista tuossa puhelussa oli, että meillä kummallakaan ei ollut kiire kuten yleensä? Päätimme puhelun ja aioimme palata asiaan - palaamatta jäi!

Lauri matkusti viimeiselle matkalle Ilomantsiin, tarkoituksenaan osallistua XXX Pogosta -hiihtoon. Kaiken piti olla kunnossa, miehen, sään, suksien, huollon jne. Lauri Kivelä oli kuitenkin tullut latu-uralle, joka vie ikään kuin tuntureille kiemurtelevana juovana ja lopulta häipyy horisonttiin.

Keskipohjalainen hiihtoväki jää suremaan tuota suurta vaatimatonta Kaustislaista Hiihtomiestä.

Reijo Alakoski

Keski-Pohjanmaan Hiihto
puheenjohtaja