MAAKUNTAVIESTILLE "TURVATAKUUT"

19.9.2006

Hiihtoiloa -hankkeen tavoitteena on saada Koululaisten Maakuntaviestin joukkuemäärä kasvuun
Hiihtoiloa -hankkeen tavoitteena on saada Koululaisten Maakuntaviestin joukkuemäärä kasvuun
Hankkeen info- ja ideointitilaisuus keräsi Keski-Pohjanmaan liittoon lähes kolmikymmenpäisen joukon hiihtoseuran väkeä.
Hankkeen info- ja ideointitilaisuus keräsi Keski-Pohjanmaan liittoon lähes kolmikymmenpäisen joukon hiihtoseuran väkeä.
Keski-Pohjanmaan Maakuntaviestin tulevista järjestäjistä kertoi "maakuntaviestineuvos" Kauppi Virkkala.
Keski-Pohjanmaan Maakuntaviestin tulevista järjestäjistä kertoi "maakuntaviestineuvos" Kauppi Virkkala.
Hiihtoseurojen edustajat ideoivat tilaisuudessa paikallistukihakemuksiaan
Hiihtoseurojen edustajat ideoivat tilaisuudessa paikallistukihakemuksiaan

Hiihtoseuraväki haluaa turvata Maakuntaviestin tulevaisuuden uudella kehittämishankkeella. Hanke esiteltiin hiihtoväelle Keski-Pohjanmaan liiton tiloissa tiistai-iltana.

Keski-Pohjanmaan Hiihto ry:n ja FSS:n edustajien koollekutsumat hiihtoseurat (12 seuraa) saivat tutustua uuteen "Hiihtoiloa lapsille ja nuorille"-hankeideaan tiistai-iltana Kokkolassa. Hankkeen taustalla on Keski-Pohjanmaan Maakuntaviestityöryhmän huoli viestin tulevaisuudesta. Maakuntaviestityöryhmän puheenjohtaja Tuomo Hankaniemi oli ilahtunut seurojen innokkuudesta ja osallistumisaktiivisuudesta tilaisuuteen.
- Keski-Pohjanmaan Maakuntaviesti on erinomainen tuote, jonka tulevaisuus halutaan turvata laaja-alaisella yhteistyöllä ja uudella keskipohjalaisella toimintamallilla. Viestillä on paljon yhteiskunnallista ja liikuntapoliittista välinearvoa, jonka lähes kaikki urheiluihmiset tunnistavat, painotti Tuomo Hankaniemi puheenvuorossaan.

KOLMIVUOTINEN HANKE TAVOITTEENA
Hanketta ideoinut työryhmä, johon ovat kuuluneet Reijo Alakoski, Stefan Storvall, Tuomo Hankaniemi, Hannele Alanärä, Jonne Kamsula ja Petri Harsunen (siht.).
Hankkeen työnimenä on ollut "Hiihtoiloa lapsille ja nuorille". Ensi vuoden alkupuolella käynnistyvä hanke on kolmivuotinen. Hankkeeseen on tarkoitus rekrytoida hankevetäjä, jonka tehtävänä on auttaa hiihtoseuroja oman toiminnan kehittämisessä, seuratoimijoiden koulutuksessa, kouluyhteistyössä sekä paikallisen seuravalmennuksen ja -leirityksen kehittämisessä. Hanke pyrkii hyödyntämään alueen entisiä ja nykyisiä hiihtohuippuja mm. hiihtoiltojen vetonauloina.
- Hankkeen konkreettiset tavoitteet mitataan seurojen hiihtokoulujen toiminnan onnistumisena, lasten ja nuorten hiihtoharrastuksen aktivoitumisena sekä joukkueiden määrän kasvuna Koululaisten Maakuntaviestissä sekä aikuisten maakuntaviestissä, kertoo hanketta esittellyt Petri Harsunen KePListä.
Katso alustava esitys Hiihtoiloa lapsille ja nuorille -hankkeesta >>

HANKKEEN RAHOITUS HAASTEENA
Hanke on parhaillaan menossa hyväksyttäväksi Keski-Pohjanmaan Maakuntaohjelman Totsuun vuosille 2007-2008 (toteuttamissuunnitelma). Hankkeen keskeisimmäksi rahoittajaksi on kaavailtu maakuntaliittoja aluekehittämisen varatuista resursseista. Hankkeen muina rahoittajia ja samalla edunsaajia olisivat hiihtoseurat, kunnat, yritysyhteistyökumppanit, Hiihtoliitto ja FSS. Hankkeen hallinnoijaksi ja omarahoitusosuudella rahoittajaksi tulee KePHi. Kolmivuotisen hankkeen budjetti on 150.000 euroa.


SEUROJEN OMARAHOITUSOSUUDELLE VASTINETTA
Työryhmän lähtökohtana on ollut seurojen oma sitoutuminen hankkeeseen. Seurat rahoittaisivat hankkeen budjetista n. 15 %:a Vastineeksi seurat saisivat hankkeelta monipuolista tukea, koulutusta  ja kehitystoimintaa.
-Seuroilla on mahdollisuus kuitata satsaukset ainakin osittain ainakin Nuoren Suomen paikallistuen avulla. Olemme informoineet ja varoitelleet etukäteen Hiihtoliittoa, että Keski-Pohjanmaalta on tulossa melkoinen nippu hyviä hankehakemuksia. Tiedämme, että pyrkimyksiimme suhtaudutaan postiivisesti, rohkaisee KePLi:n nuoriso- ja koulutuspäällikkö Hannele Alanärä.


ALAKOSKI JA STORVALL TYYTYVÄISIÄ  ALKUINNOSTUKSEEN
Hiihtoillan puheenjohtajana toiminut Reijo Alakoski oli erittäin tyytyväinen seurojen aktiivisuuteen ja määrään hankkeen infoillassa. Pietarsaaren seudun hiihtotoiminnan vahvuutena on ollut vahva yhteistyö mm. kilpailutoiminnassa, josta konkreetisena tuotteena on ollut "Norra Liigan" - alueen hiihtoseurojen yhteinen kilpailujärjestelmä.
- Lisäksi FSS on toteuttanut usean vuoden ajan "Skidkul"-koulukierros -projektia, jossa leikkimielistä hiihto-opetusta on tarjottu suoraan kouluille, kertoi IK Kronania tilaisuudessa edustanut Stefan Storvall.

HIIHTOILOA LAPSILLE JA  NUORILLE -HANKE INFOILTAAN OSALLISTUIVAT SEURAAVIEN SEUROJEN EDUSTAJAT (29 hlöä):
- Gamlakarleby Idrottsförening
- IK Kronan
- Toholammin Urheilijat
- Kokkolan Veikot
- Ykspihlajan Reima
- Vetelin Urheilijat
- Kaustisen Pohjan-Veikot
- Lohtajan Veikot
- Kälviän Tarmo
- Ylivieskan Kuula
- Reisjärven Pilke
- Himangan Urheilijat
- Keski-Pohjanmaan Maakuntaviestityöryhmä
- KePLi:n edustajat

p.h.Lisätietoja: /materiaalisalkku/