HIIHDON HISTORIATYÖ ETENEE

16.1.2007

Keskipohjalaisen hiihdon historiaprojektin työ etenee hyvin aikataulussaan. Parhaillaan työryhmä hakee tuekseen paikallisia yhdyshenkilöitä eri hiihtoseuroista.

Keski-Pohjanmaalta on tullut useita olympiavoittajia, maailmanmestareita, MM-mitalisteja, kymmeniä Suomenmestareita jne.

Keski-Pohjanmaan Hiihto ry -KePHi -  on käynnistänyt historiaprojektin viime syksynä. Työn tavoitteena on koota keskipohjalaisen hiihdon historiasta kattava hiihtoteos. Työryhmä on kokoontunut jo kolme kertaa ja laatinut hankkeelle budjetin, aikataulun ja toimintamallin. Keski-Pohjanmaan kulttuurirahasto on myöntänyt työhön pienen apurahan. Toimituksellisesti  työ on rajattu koskemaan ns. suomenkielistä hiihtopiiriä ja ns. pohjoismaisia hiihtolajeja kuten maastohiihto, mäkihyppy ja yhdistetty. 

Työryhmä kutsuu lähiaikoina tehtävään valittuja paikallisia yhdyshenkilöitä paikallisen tiedonkeruun tueksi. Piirin arkistojen läpikäynti on aloitettu jo joulukuussa. Hiihtopiirin toiminnan käynnistyminen  juontaa vuoteen 1932. Tiettävästi ensimmäiset täydenmatkan hiihtokilpailut piirin alueella on pidetty Kokkolassa 1892 ja piirinmestaruuksista on hiihdetty jo 1920-luvulla. 

Työryhmään kuuluvat seuraavat henkilöt: Puheenjohtajana Tuomo Hankaniemi, jäseninä Reijo Alakoski, Erkki Kujala, Eero Heikkilä, Aulis Hietalahti  ja sihteerinä Petri Harsunen.

Historiateos tultaneen julkistamaan lokakuussa  2008.

Lisätietoja saa työryhmän jäseniltä.