KePHin Joulutervehdys

21.12.2007


No, onkos tullut kesä...

No, onkos tullut kesä

 

Sanotaan, että ”vuodet eivät ole veljeksiä”! Nyt tuo ei pidä paikkansa; kun käymme Joulun viettoon, on toinen perättäinen lumeton alkutalvi takana. Kuten viime vuonnakin, kalajokiset ja himankalaiset joutuivat siirtämään omat kansalliset kilpailunsa. Samoin Vetelin hiihdot siirtyvät Patanasta Kaustisen tykkiladulle. Elleivät olosuhteet muutu nopeasti maakuntaviestiä uhkaa jälleen siirto myöhempään ajankohtaan. Jos hiihtoväki ei kokoa voimiaan ja kerää ideoita ensilumen harjoittelu- ja kilpailuolosuhteiden parantamiseksi, on meidän tunnustettava se tosiasia, että kasvihuoneilmiön vuoksi kilpailukauden aloitus kansallisella tasolla siirtyy tulevaisuudessa automaattisesti joulukuun lopulle, jopa tammikuun alkuun.

 

Tällä hetkellä KePHi:n alueen maakunnassa on neljällä kunnalla erittäin hyvät mahdollisuudet

ensilumen tekemiseen; Kokkolassa, Kaustisella, Kalajoella ja Reisjärvellä. Yksi mahdollisuus tulevaisuudessa on keskittää kaikkien kuntien ja seurojen yhteinen voima näihin alueellisiin ensilumenlatuihin. Vain tällä tavalla takaamme kattavasti tulevaisuudessa hyvät harjoitus-  ja kilpailuolosuhteet Keski-Pohjanmaalla.

 

Kiitävi aika, vierähtävät vuodet

Pian historiaa oleva vuosi 2007 oli Keski-Pohjanmaan Hiihdolle vilkas toiminnan vuosi.

Lamminahon Ahto ja Pyhäjärven Pohti tekivät mahdottomasta  mahdollisen

järjestämällä huhtikuussa lumettomissa olosuhteissa mainiot SM-Hiihdot. Kiitos ikimuistoisista kisoista vielä kerran pyhäjärvisille!!

 

Mieshiihdon menestyksestä vastasivat upeasti lippulaivamme; Tero Similä, Teemu Kattilakoski, Kusti Kittilä ja Kalle Lassila, nuorissa Heikki Kopakka ja Hopeasommassa Matti Hiironen ja Aleksi Marjoniemi

 

Piirileirityksessä oli tänäkin vuonna yli 80 urheilijaa. Hanna Kemppainen teki hienoa työtä valmentajana isojen ryhmien kanssa!! Piirivalmennus on ollut pitkään keskeinen menestyksemme tae.

 

Tulevaisuus näyttää meillä hyvältä, kunhan jaksamme panostaa jäsenseuroissamme entistä enemmän valmennukseen ja koulutukseen. Vain sitä kautta turvaamme huippu-urheilun aseman tulevaisuudessa.

 

On hanget korkeat nietokset

 Meneillään olevalla kilpailukaudella ei ole arvokisoja. Syyskokouksessa Lohtajalla hiihtoväki asetti  toimintasuunnitelmaan rohkeasti muita kilpailullisia tavoitteita tälle kaudelle mm. seuraavasti:

 

- kolme SM-mitalia miesten hiihdossa

- yksi seura valioluokkaan seuraluokittelussa ja peräti kahdentoista seuran odotetaan yltävän I- luokkaan

- 450 piiriluokiteltua hiihtäjää

Toivotaan kärkihiihtäjillemme menestystä myös Maailman Cupin osakilpailuissa.

Haasteita riittää meillä tällekin kaudelle!!

 

Taloudellisesti tulemme yltämään tänä vuonna noin nolla tulokseen, mikä on paras mahdollinen tulos. Kaikki ne varat, jotka yhdessä hankimme, yhdessä myös tuhlaamme; leirityksiin, stipendeihin, koulutukseen jne. Olemme yleishyödyllinen yhdistys, tarkoituksella meidän ei tarvitse varoja säästöön hankkia.

 

Kun maas on hanki ja järvet jäässä

Pian käynnistyvä uusi vuosi alkaa heti isolla haasteella; sääarvauksien myynnillä.

Siitä tuleva tuotto, viime vuosina noin 4.000 – 4.500 euroa, on tärkein tulonlähde yhdessä kilpailukalenterin ilmoitusmyynnin kanssa. Maakuntaviestin siirrosta johtuen arvanmyynti osittain epäonnistui viime vuonna; moni oli kuvitellut myös sääarvauksen siirtyvän. Näinhän ei ole. Oli viestiä tai ei, Perhossa luetaan loppiaisena mittari.

Vetoankin Hyvä Keskipohjalainen hiihtoväki Teihin!

Meidän on nyt pakko onnistua!

Laitetaan listat liikenteeseen ja myydään arvat pois. Näin varmistetaan kevään stipendit ja tulevan syksyn leiritykset.

 

Me käymme Joulun viettohon

 

Arvoisa Keskipohjalainen hiihtoväki!

 

Keski-Pohjanmaan Hiihdon hallitus ja valiokunnat eivät tule toimeen yksin.

Tarvitsemme jokaisen jäsenseuran panosta tulevanakin vuonna.

Ilman yhteistyökumppaneita meillä ei ole resursseja toimia.

 

Kiitän Teitä Ystävät kuluneesta vuodesta ja toivotan Hyvää ja valkeaa Joulua!

 

Reijo Alakoski

puheenjohtaja

Keski-Pohjanmaan Hiihto ry