Ylivieskaan loppiaisena 54 maakuntaviestijoukkuetta

17.12.2008

Ennakkoilmoittautumisten mukaan taistelu Keski-Pohjanmaan hiihtoherruudesta käydään 54 joukkueen kesken.

Ylivieskaan loppiaisena 54 maakuntaviestijoukkuetta 

 

Keski-Pohjanmaan 58. maakuntaviesti sivakoidaan Ylivieskassa loppiaisena 6.1.2009. Ennakkoilmoittautuminen viestiin on nyt päättynyt, ja kunnat ovat ilmoittaneet viestiin osallistuvien joukkueiden lukumäärän. Ennakkoilmoittautumisen mukaan taistelu Keski-Pohjanmaan hiihtoherruudesta käydään 54 joukkueen kesken. A-sarjassa kamppailee tuttuun tapaan 15 parasta ykkösjoukkuetta, ja B-sarjassa nähdään 39 juokkuetta.

Eniten joukkueita maakuntaviestiladuille keräsivät Kokkola ja Kruunupyy, jotka osallistuvat kilpailuun viidellä joukkueella. Isäntäkaupunkina toimiva Ylivieska lähtee taisteluun kolmen joukkueen voimin.
Lopulliset osallistujamäärät ja hiihtojärjestykset selviävät maanantaina 29.12.2008, kun ilmoittautumisaika vuoden 2009 maakuntaviestiin päättyy.

 

Lumitilanne Ylivieskassa on tällä hetkellä lupaava. Latupohjia peittää tällä hetkellä vahva jääpohja, joka tekee latujen kisakuntoon saamisesta suhteellisen helppoa. Tykkilunta on tehty aina säiden salliessa, ja lunta on kerätty talteen mm. parkkipaikoilta. Kisajärjestäjät uskovatkin vahvasti, että maakuntaviesti pystytään viemään läpi loppiaisena.

 

Ylivieskaan saapuvan yleisön viihtymisen takaamiseksi on luvassa myös oheistapahtumia. Kisatorin ja suksien tervaamisen lisäksi Ylivieskan yleisölle tarjoillaan maistiaisia maakuntaviestihistoriasta. Maakuntaviestinhiihdon loppuratkaisut ovat olleet usein jännittäviä. Ehkä jännittävin loppusuoran taistelu voitosta käytiin Ylivieskassa 25 vuotta sitten. Tuolloin kolmen parhaan hiihtojoukkueen ankkurit olivat stadionin hevosenkengässä kaikki yhtä aikaa.

Jännittävät 25 vuoden takaiset huippuhetket on mahdollista nähdä ”uusintana” Ylivieskan urheilukentällä loppiaisena. Vuoden 2009 viestin lähdön jälkeen stadionin hevosenkenkään hiihtävät kolmen parhaan joukkueen ankkurit vuodelta -84 ja ottavat mittaa toisistaan. Pysyykö maaliintulojärjestys samana selviää vajaan kahden minuutin aikana. Tulemalla ajoissa paikalle yleisö voi nähdä jännittävän uusinnan omin silmin!

 

 

Lisätietoja:

Kilpailunjohtaja Jukka Lehtosaari 044 429 4314

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Tarmo Ängeslevä 040 729 3932

Ratamestari Rauno Lund 040 038 7057Lisätietoja: http://www.ylivieska.fi/maakuntaviesti