MAAKUNTAVIESTI LOPPIAISENA KÄLVIÄLLÄ

11.11.2009

Keski-Pohjanmaan 59. Maakuntaviesti hiihdetään loppiaisena 6.1.2010 Kälviällä.

Keski-Pohjanmaan Maakuntaviesti Kälviällä  loppiaisena 6.1.2010

 

Kälviällä valmistaudutaan maakuntaviestiin

 

Keski-Pohjanmaan 59. maakuntaviesti hiihdetään loppiaisena Kälviällä. Vastikään sata vuotta täyttänyt, erityisesti pyöräilystään tunnettu Kälviän Tarmo on saanut maakuntaviestin vetovastuun taustatukenaan Kokkolan kaupunki.  Edellisen kerran Kälviällä hiihdettiin maakuntaviestiä vuonna 1985 ja kaikilla hiihtoihmisillä on hyvässä muistissa silloiset vaikeudet; ensin lumenpuutteen takia siirto ja sitten hiihtopäivän korkeat pakkaslukemat, jotka saivat monen joukkueen jäämään pois kisasta. Muistot eivät kuitenkaan pelota kälviäläisiä. Liikkeelle on lähdetty tositoimin ja vahvalla uskolla onnistumiseen. Kälviän Tarmo on valjastanut järjestelyihin puoli pitäjää, talkoohenki on edelleen voimissaan.

Viesti hiihdetään aivan Kälviän keskustassa urheilukenttä keskipisteenä. Urheilukenttä toimii lähtö-, vaihto- ja maalialueena. Viestiosuudet hiihdetään urheilukentän lähistön valaistulla ladulla Rytikankaan ja Hietalantien maastoissa. Latupohjia on raivattu ja levennetty vastaamaan maakuntaviestin tarpeita. Nyt latupohjat ovat hyvässä kunnossa. Kälviällä odotellaan lunta ja oikeaa talvea. Tosin lumen tykittämiseenkin on varauduttu.


Kälviän vapaa-ajantalolla on joukkueiden pukeutumis- ja suihkutilat. Juhlallinen palkintojenjako tapahtuu myös vapaa-ajantalolla. Lucina Hagmanin koululla, aivan vapaa-ajantalon vieressä, ruokaillaan ja sen lisäksi urheilukentälle ja sen lähialueelle on rakennettu runsaasti kahvituspisteitä ja tietenkin makkaranmyyntikojuja. WC-tiloja on runsaasti koko kilpailualueella.

Lucina Hagmanin lukiolla on tilat myös ryhmäjohtajien kokoontumiselle, kisakanslialle ja tiedotusvälineille. Paikoitustilaa löytyy useasta paikasta keskustan lähituntumasta ja liikenteenohjaajat ohjaavat kisavieraat tulosuunnasta lähimmälle parkkipaikalle.

Keski-Pohjanmaan maakuntaviestissä hiihdetään kahdeksan osuutta, alustava ilmoittautuminen päättyy joulukuun puolivälissä. Kilpailun TD on Reijo Alakoski.

Hiihto-osuusjärjestys:

Sarja Matka Hiihtotapa
Miehet 10 km Perinteinen
Naiset 5 km Perinteinen
Miehet 18v. 5 km Perinteinen
Miehet 10 km Perinteinen
Naiset 16v. 3 km Vapaa
Miehet 10 km Vapaa
Miehet 16v. 5 km Vapaa
Miehet 12 km Vapaa

 

Kälviän keskeinen sijainti, keskellä maakuntaa, antaa odottaa runsasta yleisömäärää. Kisoja pääsee myös seuraamaan aivan läheltä; urheilukentältä ja useasta kohtaa ladun varrelta. Kaikki on lähellä. Odotettavissa onkin talven huipputapahtuma. Mausteena ja tunteiden nostattajana se, että hiihdetään vuoden 2000 kuntajaon mukaan. Hiihtämässä sellaiset kunnat kuin Kälviä ja Lohtaja, joita tänä päivänä ei kuntakartalta löydetä.

 

Lisätietoja:    Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kauko Ojala  040 412 3020

Kilpailunjohtaja Jukka Löytynoja p. 0500 263 796

Ratamestari Kari Lassila 040 516 2593

Maakuntaviestin kaksikieliset nettisivut www.kpviesti2010.net