23.1.2017

Tiia Olkkonen 2017 Nuorten SM-hiihdot Äänekoski

Miska Poikkimäki (kuva Jussi Simula)

Poikkimäki hopealla ja Himanka pronssilla.

Talven ensimmäiset Nuorten SM-hiihdot olivat Äänekoskella menneenä viikonloppuna. Lauantaina hiihdettiin sprinttiä perinteisellä ja sunnuntaina oli vuorossa 10 km / 15 km vapaalla. Lauantain sprinteissä piirimme hiihtäjä Tiia Olkkonen otti ylivoimaisen mestaruuden sarjassa N18. Tiia oli aika-ajon nopein ja finaalissa hän voitti toiseksi tullutta Noora Tivistä yli 3 sekuntia. Miska Poikkimäki oli aika-ajossa toinen (M18), mutta epäonnistui alkuerässään sauvan jäädessä kiinni aitaan.

Muut kymmenen joukkoon yltäneet Keski-Pohjanmaan Hiihdon hiihtäjät lauantaina:

6.Juuso Mattila Himangan Urheilijat M18
8.Elina Läspä Nivalan Urheilijat N20
9.Susanna Juhola Kalajoen Junkkarit N18

Sunnuntaipäivänä piirimme hiihtäjät ottivat kolme mitalia. Päivän ensimmäisessä sarjassa N17 Kalajoen Junkkareiden Ella Himanka onnistui vaikean alkutalven jälkeen oikealla hetkellä. Ella oli kolmas ja otti näin ensimmäisen arvokisamitalinsa. N18-sarjassa Tiia Olkkonen jatkoi hyviä hiihtoja ollen toinen jättäen Noora Tivisen taakseen 1,9 sekunnilla. Päivän kolmannesta keskipohjalaismitalista vastasi Miska Poikkimäki. Hän oli toinen sarjassa M17.

Muita kymmenen parhaan joukkoon yltäneitä Keski-Pohjanmaan Hiihdon hiihtäjiä sunnuntaina olivat: