Pyhäjärven Pohti pronssilla SM-parisprintissä

16.2.2017

Paakkonen-Korpela tekivät unelmasta totta

Keuruulla järjestettiin talven 2016-17 ensimmäiset yleisten sarjojen SM-hiihdot 3.-5.2.2017. Kisaviikonloppu koostui perjantain vapaan sprintistä, lauantain perinteisen matkasta (naiset 10 km ja miehet 15 km) ja sunnuntain parisprintistä perinteisellä hiihtotavalla.  Heikki Korpela, PyPo, oli KePHin hiihtäjistä nopein ollen perjantain sprintissä kuudes. Muita 30 joukkoon sijoittautuneita olivat Kalle Lassila  25., VetU ja Jouni Komu  27., PyPo. Naisten sprintissä paras piiristämme oli Miia Säilynoja 28., RP.

Lauantain perinteisen 15 km matkalla Lasse Paakkonen oli 15. ja naisissa 10 km matkalla Elina Mäkitalo 27. piirimme parhaina.

Sunnuntain parisprintin finaaleihin ei naisissa päässyt yhtään joukkuetta, mutta miehissä ennakko-odotusten mukaisesti Pyhäjärven Pohdin ykkösjoukkue Lasse Paakkonen-Heikki Korpela olivat mukana miesten parisprintin finaalissa. Finaali pysyi henkeäsalpaavan jännittävänä viimeisen osuuden maaliviivalle asti. Mitalikolmikko tuli maaliin 0,19 sekunnin sisällä. Voittaja oli IF Minken, toiseksi tuli Vuokatti Ski Team ja kolmas oli Pyhäjärven Pohti. Monen vuoden tauon jälkeen piiriimme on saatu arvokisamenestystä yleisissä sarjoissa.