15. KANSANHIIHTOKAMPANJA ALOITTAA UUDEN VUODEN 2012

14.12.2011

1.1.2012 käynnistyy jo viidestoista hiihtokampanja. Kampanja kestää kolme kuukautta eli tammikuun alusta maaliskuun loppuun.

UUSI VUOSI ALKAA JO 15. KANSANHIIHTOKAMPANJALLA


1.1.2012 käynnistyy jo viidestoista hiihtokampanja. Kampanja kestää kolme kuukautta eli tammikuun alusta maaliskuun loppuun.

Suoritusten kirjaamiseen on ollut jo usean vuoden käytössä sähköinen liikuntapäiväkirja. Jokainen liikkuja rekisteröityy henkilökohtaisesti netissä liikuntapäiväkirjaan, jonne hän sitten käy kirjaamassa liikuntasuorituksensa ja johon voi merkitä liikuntasuorituksen lisäksi huomioita ja pitää vaikkapa harjoituspäiväkirjaa.

Liikuntapäiväkirja löytyy osoitteesta: www.liikkumaan.com., jossa myös tarkat ohjeet rekisteröitymistä ja suoritusten kirjaamisesta. Aiempien vuosien rekisteröitymiset, tunnukset sekä salasanat ovat voimassa edelleen.

Toki suoritukset voi edelleen kirjata myös suorituskortteihin ja – vihkoihin, joita on monien kuntien hiihtolatujen läheisyydessä. Kuntien liikunta- ja vapaa-aikatoimista voi tiedustella noista kirjauspaikoista ja suorituskorteista.

 

Kampanjassa on omat sarjat kunnille, työyhteisöille ja kouluille. Kunkin kunnan alueella olevien yritysten ja koulujen suoritukset lisätään kunnan kirjauksiin. Näille sarjoille on myös omat arvottavat palkintonsa. Halpa-Halli-ketju on kokonaisuutena mukana kampanjassa ja he ovat myös tukemassa kampanjaa palkinnoin.

Vuoden 2012 kampanjassa mukana yhteensä yritystä ja 12 kuntaa Keski-Pohjanmaan Liikunnan alueelta. Kaustisen kunta tuli mukaan kampanjaan muutaman välivuoden jälkeen. Lisäksi usean kunnan koulut ovat mukana kampanjassa.

KAIKKI LIIKUNTAMUODOT KELPAAVAT

Vaikka puhutaan hiihtokampanjasta, kaikki muukin liikunta kelpaa kirjattavaksi suoritukseksi. Kunhan vain tuo vähintään ½ tuntia päivässä täyttyy. Päivän liikuntasuorituksen voi kasata vaikka osista, esim. työmatkat käyvät mainiosti. Suositeltavaa toki on liikkua noin 1 tunti päivittäin ja välillä myös hikoillen ja hengästyen. Lasten osalta liikuntasuositus on 2 tuntia/pvä.

Kansanhiihtokampanjan suoritusmääriä pääsee seuraamaan liikkumaan – sivustolta. Tuolla etusivulla näkyvät tulokset ovat suorituspisteinä, jotka muodostuvat liikuntaan käytetyn ajan perusteella. Kirjattaessa suorituksia tulee näkyviin lista lajeista ja kuhunkin lajiin käytetyn ajan pistearvoista.

Sivuilla seurataan myös hiihtokilometrejä. Suksimestaridiplomiin edellytetään aikuisilta 500 km ja alle 15-vuotiailta 300 km hiihtoa kampanjan aikana.

Kansanhiihtokampanjan päätyttyä suorituksien kirjausta voi toki jatkaa edelleen, sillä sivut avoinna koko vuoden.
  

TAVOITTEEKSI KUNTOHIIHTOTAPAHTUMAAN OSALLISTUMINEN

Keski-Pohjanmaalla kunnat ja hiihtoseurat ja muut tahot järjestävät talven aikana lukuisan määrän erilaisia kuntohiihtotapahtumia. Kuntoilun tavoitteeksi kannattaisikin laittaa osallistuminen hiihtotapahtumiin esim. ystävien tai tuttavien kanssa. Pitkän laturetken onnistunut läpivienti edellyttää riittävää etukäteisharjoittelua.
  

Lisätietoja: Keski-Pohjanmaan Liikunnan organisoimasta kansanhiihtokampanjasta löydät www.hyvänolonliikettä.fi/ kampanjat

Alueen hiihtotapahtumista löydät Keski-Pohjanmaan Hiihto ry:n kotisivuilta os. http://www.kephi.com/kalenteri/laturetket-2011-2012/. Myös terveysliikunnan kehittäjä Satu Heinojalta saa lisätietoja satu.heinoja@kepli.fi , gsm. 0440 916 075.
 

LIIKUNNALLISIN TERVEISIN Satu Heinoja