Koululaisten maakuntaviesti 2012

30.3.2012

Koululaisten maakuntaviesti järjestettiin tänä vuonna Haapajärvellä.

19. Koululaisten maakuntaviesti hiihdettiin 14.3.2012 Haapajärvellä Someron hiihtokeskuksen vaativassa maastossa. Tänä vuonna vapaalla tyylillä hiihdettyyn viestiin osallistui 31 joukkuetta, 21 kunnasta. Kaksi joukkuetta oli Kalajoelta, Kannuksesta, Kruunupyystä, Nivalasta ja Uusikaarlepyystä. Isäntäkaupunki Haapajärvi osallistui viestiin kolmella joukkueella.

Viesti oli erittäin jännittävä, sekä voitosta että muista sijoista käytiin erittäin hyvä kamppailu. Viestin edetessä johtopaikka vaihtui useaan otteeseen. Nivala hallitsi Gummeruksen Laurin toimesta avausosuutta. Toisella ja kolmannella osuudella Kokkolan Eerika Konu ja Wiljami Myllylä pitivät joukkueensa kärjessä. Neljännellä osuudella Haapajärven Tiia Olkkonen nosti kotijoukkueen johtoon, jonka Aleksi Hedetniemi piti myös 5. osuudella. Kuudennella osuudella Kruunypyyn hopeasompavoittaja Emelie Svenlin nosti joukkueensa kärkeen. Haapajärvi oli aivan lähituntumassa, kolmen sekunnin päässä. Seitsemännellä osuudella Kruunupyyn Anton Storvall ja Haapajärven Patrik Ahola hiihtivät peräkkäin lähes samaa vauhtia. Kruunupyy tuli viimeiseen vaihtoon juuri ennen Haapajärveä. Haapajärven Roosa-Maaria Leskelä lähti Kruunypyyn Alexandra Strandvallin imuun. Alkumatka mentiinkin yhtä matkaa, mutta pitkässä nousussa Alexandra piti niin kovaa vauhtia, että Kruunupyy karkasi voittoon, 49 sekunnin erolla.

Viestin voitti siis Kruunupyy, Haapajärvi tuli kotiladuillaan toiseksi, neljä edellistä viestiä voittanut Uusikaarlepyy tuli kolmanneksi. Alavieska oli neljäs. Viidenneksi tuli Nivala. Aurinkoinen pakkassää suosi iloista nuorisohiihtotapahtumaa.

Viestin jälkeen ruokailtiin Haapajärven yläkoululla ja HAI:n liiketalouden osastolla. Sen jälkeen oli juhlallinen palkintojenjako Haapajärven monitoimitalolla.

Viestin järjestivät yhteistyössä Haapajärven kaupunki ja Haapajärven Kiilat.