Keski-Pohjanmaa cup 2019

7.3.2019

Kauden 2019 Keski-Pohjanmaa cup on saatu päätökseen. Tämä Maitokolmion sponsoroima, viidestä osakilpailusta koostuva kisa alkoi tammikuun puolessa välissä ja päättyi helmikuun puolen välin jälkeen.

Keski-Pohjanmaa cup alkoi Kaustisella perinteisen tyylin sprinteillä. Kaustisen pienessä pakkassäässä kisaili 95 cuppilaista.

Sievin pitkien matkojen kisaa jouduttiin pakkasen takia siirtämään viikolla eteenpäin. Kirpeä pakkanen oli myös uutena kisapäivänä. Kilpailun alkua siirrettiin puolitoista tuntia eteenpäin ja kisamatkoja lyhennettiin hieman. Pakkanen ja startin odottelu karsivat osallistujamäärää jonkin verran. Tämä vapaan hiihtotyylin kisa saatiin kuitenkin käytyä aurinkoisessa ja tuulettomassa pakkassäässä.

Kolmas osakilpailu oli yhteislähtö Kalajoella. Ladulla nähtiin tiukkoja taisteluita, vaikkakin useimmissa sarjoissa keltaliivit pitivät pintansa. Draamaakin päivään sisältyi, kun pari hiihtäjää jouduttiin hylkäämään sääntörikkomusten takia. Mutta kuten eräs paikalla ollut hiihtoguru totesikin – parempi oppia virheistä piirikunnallisella tasolla, eikä isommissa kisoissa.

Kokkolan normaalimatkat kisattiin vapaalla tyylillä Köykärinmäellä. Tämä kisa on cuppilaisille tärkeä siinä mielessä, että kilpailijoiden ollessa tasapisteillä, normaalimatkan sijoitus ratkaisee paremmuuden.

Keski-Pohjanmaa cup päättyi Himangalla pidettyihin viesteihin. Tänä vuonna vuorossa oli perinteinen hiihtotapa. Puitteet Himangalla olivat hyvät ja viestikisojen oma, positiivisesti jännittävä tunnelma oli aistittavissa. Harmillista kuitenkin hiihdon kannalta oli se, että joissakin sarjoissa mitalit oli jo jaettu ennen starttia joukkueiden vähyyden vuoksi.

Cupin kahdestatoista sarjasta jopa kymmenen voitettiin täysillä pisteillä. Keski-Pohjanmaa cupin 2019 voittajat ovat Eskola Jemina, Oliver Lastikka, Lotta Järvinen, Teemu Simoinen, Meea Haikara, Oscar Rahja, Peppi Leppälä, Aapo Heiskanen, Enni-Sofia Saari, Jirka oja, Iida Vuollet ja Jarkko Reijonen.

Keski-Pohjanmaa cup merkitsee paljon alueemme nuorille hiihtäjille ja onkin usealle pienelle hiihtäjälle kauden odotetuin tapahtuma. Isommille hiihtäjille cup toimii ponnahduslautana Hopeasomman loppukilpailuihin.

Lopputulokset >>