Juhon raportti piirivalmennuksesta

21.11.2013

Piirivalmentaja Juho Halonen raportoi v. 2013 piirileirityksestä positiivisin ajatuksin.

Raporttia piirin nuorten hiihtäjien tilasta:

Piirivalmennus alkoi Kannuksesta kesäkuun alussa. Kesä eteni alkuperäisen ohjelman mukaisesti osin Juhon johtamana ja osin seuravalmentajien. Yhtenä kesän tukipisteeenä toimi tasotestit heinäkuun alussa Huhmarissa, missä kestävyysominaisuuksia arvioitiin sekä harjoitussykealueet päiviteltiin kuntoon. Vanhempien ryhmä pääsi elokuun alussa toden teolla mäkiharjoittelun makuun ensimmäisellä Vuokatin leirillä. Sen jälkeen harjoittelu on jatkunut nuoremmilla niin Nivalassa kuin Kalajoella. Kalajoella nuoret ovat treenanneet hopeasompamaastoissa niin kesällä kuin syksyllä.

Molemmat Vuokatin kaikille ikäryhmille tarkoitetut leirit syksyn aikana olivat houkuttaneet paikalle lähes 50 leireilijää ja heitä oli ohjamaassa Juhon johtamana yhteensä 5 valmentajaa. Syyskuun leirillä vanhempien ryhmä osoitti hyvää kehitystä ensimmäistä kertaa suoritetussa vaaran 5 km testijuoksussa, jonka jälkeen Juho raportoi tilanteen olevan yllättävän hyvä. Marraskuun leiri tuli lumien suhteen hyvään saumaan. Harjoittelu siellä onnistui ja molemmilla ryhmillä oli hyvä meininki päällä. Myös erittäin toivottavaa on, että ryhmäläiset vievät mm. taitoharjoitteita ja erilaisia harjoitteita leiriltä kotikäyttöön sekä opettavat niitä seuroissaan nuoremmille hiihtäjille!

Piirivalmennuksen alaisuudessa oli todella aktiivisesti 12-16v. hiihtäjiä, ja tämä onkin tärkein kohderyhmämme, sillä olemme onnistuneet saamaan todella mukavasti hiihtäjiä mukaan erilaisiin valtakunnallisiin leirityksiin sekä urheilulukioihin. Heille piirivalmennus on toiminut jonkinlaisena täydennysleirityksenä.

Alkukauden harjoitteluun annettiin tarkkoja ohjeita ja pyrkiä vielä harjoittelulla eteenpäin, eikä vielä liikaa alkaa kisoja miettimään. Suurimmalla osalla pääkisat ovat lopputalvesta ja talvella monilla hiihtomäärät voisivat olla hiukan korkeammatkin, toki nuorilla näiden sisältäen paljon erilaisia harjoitteita. Hyvillä mielin kohti kisoja. Valmiita ollaan, lunta saa tulla pian ja paljonkin!

 

t.JUHO