Lauri Gummers tulossa maaliin 10 km:n kilpailussa.
Anni Alakosken tyylinäyte sprinttihiihdossa.

Piirin hiihtäjistä myös Anni Alakoski suoriutui ensimmäisestä maajoukkue-edustuksestaan vakuuttavasti. Heidän lisäkseen piiristämme olivat mukana myös Saana Peltola ja Karoliina Ukskoski.

Lauri Gummerus viides PM-kisoissa Rovaniemellä

Hopeaan vain 3,7 sekuntia

Pakkanen pääsi sotkemaan Rovaniemellä järjestettyjä Nuorten Pohjoismaiden mestaruuskilpailuja perjantain osalta. Perjantaina ohjelmassa olleet sprintit siirrettiin sunnuntaille ja viestit jäivät ohjelmasta kokonaan pois. Kilpailuihin osallistui maajoukkueet Suomesta, Norjasta, Ruotsista, Virosta ja Yhdysvalloista. Lisäksi osallistujia oli maajoukkueiden ulkopuolelta Suomesta ja Virosta.

Lauantaille sää lämpeni sen verran, että normaalimatkat perinteisellä hiiihtotavalla pystyttiin hiihtämään. Suomen maajoukkueessa hiihtänyt Lauri Gummerus hiihti Ounasvaaran vaativalla ylävitosen reitillä hienon 10 kilometrin hiihdon ja oli maaliviivan ylittäessään toisena Ruotsin Filip Danielssonin jälkeen. Takaa tulivat kuitenkin norjalaiset, joista Mattis Stenhagen voitti mestaruuden yli puolen minuutin marginaalilla toiseksi tulleeseen Danielssoniin. Laurin lopullinen sijoitus parhaana suomalaisena päivän kilpailussa oli viides, vain 2,1 sekuntia pronssista ja 3,7 sekuntia hopeasta.

Tyttöjen 5 kilometrin matkalla voitto meni Ruotsiin Moa Olssonille ja suomalaisista paras oli Johanna Matintalo 10. Ensimmäisessä maajoukkue-edustuksessaan ollut Anni Alakoski hiihti vakuuttavasti ja oli 17. Kilpailussa hiihtivät piiristämme myös Karoliina Ukskoski ollen 18., ja Saana Peltola 32.

Sunnuntaina hiihdetyssä vapaan hiihtotavan sprintissä tytöistä Saana Peltola oli 25. ja Anni Alakoski 30. Poikien sprintissä Lauri Gummerus oli 35. ja Tuomas Nurkkala 40.