34. Helenan hiihdot hiihdetään Pyhäjärven jäällä

25.2.2014

Vähälumisten metsäosuuksien vuoksi Helenan hiihto hiihdetään Pyhäjärven jäällä.

Helenan hiihto järjestetään tänä vuonna 34. kerran 16.3.2014


Talvi on ollut erittäin vähäluminen. Monia hiihtokilpailuja on jouduttu siirtämään tai perumaan lumen puutteen vuoksi, ellei ole ollut tykkilunta käytettävissä.
Helenan hiihdot on hiihdetty perinteisesti yhtenä lenkkinä metsässä ja pelloilla. Metsäisillä osuuksilla ei kuitenkaan ole tarpeeksi lunta jotta latu saataisiin tehtyä. Niinpä Helenan hiihdon järjestelytoimikunta päätti siirtää hiihdon Pyhäjärven jäälle.

Lähtö ja maali tulevat olemaan ns. Hotellin rannassa ja reitti kiertelee Kirkonkylään, leirikeskuksen rantaan ja siitä Emoniemen kärjen kiertäen Kalasatamaan ja sieltä Emolahteen. Paluu tapahtuu samaa reittiä noudatellen takaisin Hotellin rantaan.

Latupohjaa aurataan jo jäällä ja traktori kasaa latua varten lumen valliksi, jotta mahdollinen lämpimän sään myötä jäälle tuleva vesi ei haittaisi hiihdon läpivientiä. Niinpä nyt autoilla ja moottorikelkoilla liikkuvien kannattaa varoa penkkaa.

Kaikkia pitkänmatkan hiihtoja ei ole voitu tänä vuonna järjestää joten Helenan hiihdon järjestäjät toivovat paikalle runsaasti hiihtokansaa niin kilpailemaan kuin kuntoilemaankin.