KEPHIn hiihtäjille mitalisadetta Ristijärven Nuorten SM-hiihdoissa

11.3.2014

KultaAnni   Anni Alakoski
KultaAnni Anni Alakoski
M18Voittajakolmikko Sunnuntain M18 15 km vapaalla voittajakolmikko Lauri Gummerus, Lauri Lepistö ja Karri Hakala.

Ristijärven Nuorten SM-kisoissa meidän piirimme otti mitaleita sylikaupalla: 2 kultaa, 3 hopeaa ja 1 pronssi. Lisäksi saavutettiin monta hyvää sijoitusta 10-sakissa.

Alakoski tuplakultaa ja Gummerus tuplahopeaa

Lahden Nuorten SM-hiihdoissa pitkillä matkoilla mitaleilla olleet Anni Alakoski ja Lauri Gummerus jatkoivat mitalikannassa Ristijärven Nuorten SM-hiihdoissa viikonloppuna 8.-9.3.2014. Lisäksi mitaleille nousivat Risto Uusivirta, Haapajärven Kiilat ja Karoliina Ukskoski, Perhon Kiri. Mitalien lisäksi tuli monta hyvää sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon.

Lauantaina Ristjärven Saukkovaarassa matkoina olivat naisilla 5 km ja miehillä 10 km perinteisellä hiihtotavalla. Anni Alakoski, RP, voitti sarjan N17 ja Lauri Gummerus, NU, otti hopeaa sarjassa M18 kovan taistelun jälkeen. Sarjassa N18 Anette Veerpalu, RP, oli neljäs ja sarjassa N20 Anna-Kaisa Saari, YK, oli 10. Miesten puolella Roope Haapakangas, PyPo, sarjassa M17 oli Lahden pitkien matkojen tapaan taas neljäs ja sarjassa M18 Tero Seppälä, HK, oli 9. ja Tuomas Nurkkala, PyPo, oli 10. Isojen poikien sarjassa M23 Miikka Kinnunen, PyPo, oli 7. ja Risto Uusivirta, HK, 10.

Sunnuntaina hiihtotapa vaihtui vapaalle ja matka piteni 5 km ollen naisilla 10 km ja miehillä 15 km. Edellisen päivän tapaan Anni Alakoski otti mestaruuden sarjassa M17 ja Lauri Gummerus taisteli itsensä jälleen hopealle sarjassa M18. Risto Uusivirta oli jopa lähellä sarjan M23 voittoa, mutta taipui viimeisellä 5 kilometrillä hopealle vain 7,5 sekuntia kullasta. Karoliina Ukskoski oli sarjassa N18 kolmas ja KePHin menestystä täydensivät Saana Peltola, KP-V, neljännellä sijallaan ja Anette Veerpalu 9.:llä sijallaan. Anna-Kaisa Saari oli kahdeksas sarjassa M20 parhaana 1995 syntyneenä. Lisäksi Tero Seppälä oli 7. sarjassa M18.