Vaajakosken SM-hiihdoissa Similä jälleen mitaleilla

3.4.2014

Piiriviestissä neljäs sija KEPHIn nuorille

Jyväskylän kupeessa Vaajakosken urheilupuistossa järjestettiin talven toiset SM-hiihdot yleisessä sarjassa 21.-23.3.2014. Huhtasuon Hiihto teki suuren urakan, saaden lumetettua latupohjat viikonlopun kisoihin.

Perjantain matkana oli miehillä 10 km  ja naisilla 5 km vapaalla hiihtotavalla. Ylivieskan Kuulan Tero Similä kartutti SM-mitalikokoelmaansa jo toistamiseen tämän talven lumilla. Vantaan SM-hiihtojen 15 km perinteisen matkan hopeamitalin rinnalle hän sai Vaajakoskelta perjantaina pronssia Matti Heikkisen voittaessa ja Ville Nousiaisen ollessa toinen. Naisten sarjassa Himangan Urheilijoiden Elina Mäkitalo oli 13.

Lauantaina vuorossa olivat viestit, joissa piirin parhaasta sijoituksesta vastasi Pyhäjärven Pohti miesten sarjassa ollen 12.

Sunnuntaina matkana olivat hiihdon kuninkuusmatkat perinteisellä hiihtotavalla, joita oli valitettavasti jouduttu lyhentämään olosuhteiden vuoksi: naisilla 20 km ja miehillä 30 km. Tero Similä taisteli itsensä vesikelissä vesisateen keskellä seitsemänneksi.

Yleisen sarjan SM-hiihtojen lisäksi Vaajakoskella järjestettiin lauantaina 3. piiriviesti perinteisellä hiihtotavalla, jossa KEPHIllä oli puolustettavanaan viime vuotinen voitto. KEPHIllä oli tänä vuonna viestissä mukana kaksi joukkuetta, joissa hiihtivät:

I joukkue: Juho Lakanen, Susanna Juhola, Ravinder Kohtaniemi, Tiia Olkkonen, Tuure Pesola ja Elina Läspä.

II joukkue: Joona Mäkelä, Eerika Konu, Aleksi Salmela, Loviisa Kalliokoski, Esa-Pekka Mustola, Iina Kovalainen.

Keski-Pohjanmaa nosti sijoitustaan viestin edetessä tasaisesti kohti kärkeä ja neljännellä osuudella Tiia Olkkonen tuli vaihtoon kärjessä. Viimeiselle osuudellekin lähdettiin kärjessä, mutta FSS:n ankkuri tuli takaa ja vei joukkueensa selvällä puolen minuutin erolla mestaruuteen. Hopea- ja pronssitiloista käytiin Pohjois-Pohjanmaan, Hämeen ja Keski-Pohjanmaan kanssa tiukka taistelu. Tällä kertaa Pohjois-Pohjanmaa otti hopeaa ja Häme pronssia ja Keski-Pohjanmaa jätettiin neljänneksi. Keski-Pohjanmaan II-joukkue oli 21.

SM-hiihto-viikonlopun tulokset löytyvät täältä http://www.huhtasuonhiihto2000.fi/kilpailut/sm2014/tulokset/