Kerttu Niskanen tulee vauhdittamaan Honkavuoren hiihtoja

11.4.2014

Huomenna lauantaina hiihdetään Pyhäjärvellä tasokkaat kauden päätöskilpailut, kansalliset Honkavuoren hiihdot. Hiihdot järjestetään nyt jo 49. kerran, joten ensi keväänä on juhlahiihtojen aika.

Tuttu Honkavuoren kävijä, Sotshin kaksinkertainen hopeamitalisti, Vieremän Koiton Kerttu Niskanen on huomisten hiihtojen kirkkain tähti. Miesten sarjan ennakkoon kovimmat nimet ovat Ounasvaaran Ari Luusua, Kuhmon Juho Mikkonen ja Riistaveden Perttu Hyvärinen. Pyhäjärvelle täksi talveksi koottu Pohti SkiTeam tulee hiihtoihin, Heikki Korpelan johdolla, lähes täydellä miehityksellä. Miesten sarjaan on ilmoittautunut peräti 17 hiihtäjää.

Nuorten sarjoissa on myös useita maamme parhaimmistoon lukeutuvia hiihtäjiä, mm. Haapajärven Tiia Olkkonen ja Pyhäjärven Roope Haapakangas. Hiihtoihin on ilmoittautunut alun toista sataa kilpailijaa.

Lumitilanne Honkavuorella on olosuhteisiin nähden hyvä. Kilpailu hiihdetään 1,5 km mittaisella tykkilumiladulla, latu on ollut koko talven ajan hyvässä kunnossa ja on edelleen. Latupohjaa on lumetettu loppuviikon aikana lisää.

Hiihdot alkavat klo 11.00, viimeinen sarja miesten 7,5 km käynnistyy klo 13.30. Kilpailujen järjestelyistä vastaa Lamminahon Ahto.

Tiedustelut

Kauko Tikkanen, kilpailunjohtaja

p.0400 548 638