65. Keski-Pohjanmaan maakuntaviestissä Nivala hopealla ja Reisjärvi pronssilla

28.1.2016Tämän vuoden 2015 maakuntaviesti Kruunupyyn Alavetelissä jouduttiin siirtämään perinteisestä ajankohdasta Loppiaisesta tammikuun lopulle pakkasten vuoksi.

Viestin ensimmäisellä osuudella kolme joukkuetta pääsi irtaantumaan: Kokkola, Reisjärvi ja Uusikaarlepyy. Ensimmäiseen vaihtoon Reisjärvi tuli ensimmäisenä Uusikaarlepyyn seuratessa puolen sekunnin päässä. Kokkola oli kolmantena noin 10 sekuntia keulasta. Toisella osuudella Uusikaarlepyy siirtyi kärkeen ja piti sijoituksen loppuun asti voittaen viestin jo 16. kerran peräkkäin.

Ankkuriosuudelle Uusikaarlepyyn takana lähtivät noin 20 sekunnin sisällä Kruunupyy, Reisjärvi, Veteli, Nivala ja Pyhäjärvi. Nivalan Lauri Gummerus ohitti edellä hiihtäneet Kruunupyyn ja Reisjärven ja näin Nivala oli viestin toinen vain 43 sekuntia kärjestä. Kolmanneksi viestissä tuli Reisjärvi ja seuraaville sijoille olivat Kruunupyy (4.), Haapajärvi (5.) ja Pyhäjärvi (6.).

B-sarjan voitti Kruunupyy II, toinen oli Himanka ja kolmas Uusikaarlepyy II. Himanka nousee A-sarjaan ja Sievi tippuu B-sarjaan. Ensi vuonna viesti järjestetään Vetelissä.