Gummerus ja Mäki seitsemänsiä nuorten MM-kisoissa Romaniassa, M20-viestijoukkue neljäs

7.3.2016

10 km perinteisen M20 sarjan seitsemäs Lauri Gummerus ja kolmas Lauri Lepistö.

Romanian Rasnovissa järjestetyissä nuorten MM-kisoissa kaikki muut osa-alueet olivat kunnossa, vain lumi puuttui.

Lunta ei maastossa ollut kuin muutamia pälviä. Järjestäjät saivat aikaiseksi 2,5 km ladun, jolla kaikki kilpailut hiihdettiin. Lumen puutteen vuoksi sprinttiä lukuunottamatta kaikissa kisoissa oli muutoksia; matkojen, hiihtotavan tai ilmoitetun päivän suhteen.

Joni Mäki oli kisojen avauspäivänä U23 miesten sprintissä seitsemäs. Ensimmäisellä henkilökohtaisella matkalla, 10 kilometriä perinteisellä, sarjassa M20 Lauri Gummerus oli matkan puolivälissä neljäntenä ja mukana mitalitaistelussa. Valitettava kaatuminen vei mahdollisuudet mitaliin ja Laurin loppusijoitus oli seitsemäs. Lauri hiihti myös M20 viestijoukkueessa, joka tavoitteli mitalia, mutta jäi 9,8 sekunnin päähän pronssista ollen neljäs. Anni Alakosken paras sijoitus MM-kisoissa oli periteisen 5 kilometrin 24. sija.