Anni Alakoski
Joni Mäki
Joni Mäki
M17 sarjan voittajakolmikko

Talven viimeiset nuorten SM-kisat hiihdettiin Valkeakoskella 19.-20.3.2016. Tuomisina piirin nuorilla oli; Gummerus hopeaa ja pronssia, Alakoski hopeaa ja Pesola pronssia.

Kilpailujärjestäjät loihtivat olosuhteisiin nähden loistavat ladut kilpailualueelle ja kisaviikonloppuna saatiin nauttia aurinkoisesta pakkassäästä. Keski-Pohjanmaan Hiihdon hiihtäjät ottivat viikonloppuna 6 SM-mitalia ja lisäksi tuli tukku muita hyviä sijoituksia.

Lauantaina hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla, naiset 5 ja miehet 10 kilometriä. Pyhäjärven Pohdin Joni Mäki otti kultaa sarjassa M23 ja Anni Alakoski Reisjärven Pilkkeestä sarjassa N20 otti hopeaa. Pronssille ylsivät Nivalan Urheilijoiden Lauri Gummerus M23 ja Pyhäjärven Pohdin Tuure Pesola M17 sarjoissa.

Sunnuntaina matkoina piti alun perin olla pitkät matkat yhteislähdöllä perinteisellä hiihtotavalla. Lumiolosuhteiden vuoksi kisat käytiin väliaikalähtönä ja lyhennetyillä matkoilla. Naisilla matkana oli 15 kilometriä ja miehillä 20 kilometriä. Joni Mäki hallitsi suvereenisti sarjaa M23 ja otti ylivoimaisen voiton sarjassaan. Lauri Gummerus oli päivän toinen mitalisti Keski-Pohjanmaalta hopeallaan sarjassa M20. Myös Laurin sarjassa erot olivat suuria: Lauri jäi voittajalle 27 sekuntia ja pronssimies jäi Laurista jo yli minuutin.