Ryhmäläisten blogi 2014

Keski-Pohjanmaan hiihdon viimeinen piirileiri Vuokatissa

Keski-Pohjanmaan Hiihdon viimeinen piirileiri käynnistyi Vuokatissa perjantaina 31.10.2014. Leiriläiset saapuivat sinne puolelta päivin. Itse opiskelen Vuokatissa ja vältyin näin ollen uuvuttavalta automatkalta.

Leiri kesti neljä päivää ja loppui maanantaina.

Leirin ammattitaitoisina valmentajina olivat tällä kertaa Juho, Elina ja Kuisma. Heillä olikin tällä kertaa hommaa, sillä leirillä oli yhtä aikaa vanhempien ja nuorempien ryhmä.

Pääpaino leirillä oli selvä, hyvää määräharjoittelua suksilla, sekä sekaan muutama kovempi harjoitus, lihaskuntoa unohtamatta.

Ajankohdaltaan leiri osui hyvään saumaan, sillä harjoittelussa on aika ruveta siirtymään jaloilta suksille, mihin Vuokatti luo mahtavat olosuhteet.

Itselle parhaiten harjoituksista jäi mieleen sprinttikisa, joka saatin toteutettua todella hyvin pienestä ladun ruuhkaisuudesta huolimatta. Myöskin muut harjoitukset saatiin sujumaan hyvin.

Olosuhteet olivat läpi leirin hyvät muutamasta lumikuurosta huolimatta.

Kokonaisuudessaan leiri oli mielestäni todella hyvin onnistunut; ei liian raskas, mutta silti sopivan rasittava tuohon väliin.

Lopuksi haluan kiittää valmentajia todella hyvästä työstä ja omistautumisesta valmentamiseen sekä leiritykseen osallistujia. Koko harjoituskausi on mennyt todella hyvin ja mukaan on saatu uusia ja innokkaita hiihtäjiä, mikä on todella hyvä asia Keski-Pohjanmaan Hiihdon kannalta.

Nyt on sitten aika katsoa tuottaako kesällä tehty työ tulosta.

Hyvää alkavaa kilpailukautta koko Keski-Pohjanmaan hiihtoväelle.

Juho Lakanen

Vuokatin leiri 19.-22.9.2014/vanhempien ryhmän näkökulma

Suurin osa leiriläisistä saapui Vuokattiin yhteiskyydityksellä ja kukin oli hypännyt bussin kyytiin suurinpiirtein oman paikkakunnan kohdalta. Opistolla jouduimme odottamaan melko pitkään, että huoneemme vapautuisivat, mutta ainakin  vanhempien ryhmäläiset kerkesivät kumminkin hyvin valmistautua leirin ekaan harjoitukseen.

Ekan päivän treenit menivät oletettavasti kaikilla hyvin, illan päälle vielä fudispelailut ja hyvä lihashuolto, niin siitä oli hyvä lähteä latautumaan seuraavan päivän testijuoksuun.

Lauantai aamun koittaessa porukat kirmasivat iloisin mielin aamulenkille ja maittavalle aamupalalle, sillä tiesivät, että pääsisivät hetken päästä juoksemaan vaaralle. Itse en juoksukuntoa päässyt testaamaan jalkavaivojen takia vaikka kovasti mieli tekikin. Lähdin siis hiihtämään tehotreenin juoksun sijasta vaaran nousuun. Vaaran tiellä, niinkuin oletettavasti poluillakin, riitti säpinää jokavuotisen Vaarojen Maratonin sekä Vaelluksen takia. Ilma suosi ja leiriläiset juoksivat hyviä aikoja sekä omia ennätyksiä.

Iltapäivällä temppuilimme rullasuksien kanssa taitotreenin ohessa ja onneksi säilyimme kaikki ilman kaatumisia ja ruhjeita, vaikka tasapainoillessa yhdellä suksella näytti, että sen treenin aikana tulee vielä ruumiita.. :D

Illalla Elina pelasti suurimman osan porukasta vetämällä hyvän lihashuollon, jotta viimeisetkin hapot saataisiin pois jaloista. Lihashuollon päälle me tytöt otettiin kisaa Juhon kanssa, että kuka saa nopeiten kaksi 3 pisteen korisheittoa. Juho vei voiton, mutta otetaas seuraavana päivänä revanssi!

Sunnuntaina aamulla varhain kun päivä oli parhain leiriläiset löntystelivät tönköin jaloin kohti futiskenttää ja aamulenkkiä, mutta silti hymyssä suin, sillä tiesivät, että pääsevät hiihtämään pertsaa putkeen aamupalan jälkeen.

Vähän oli hakemista vielä suksilla ja valmentajat pidettiin heti alusta lämpiminä, kun kukin vuorollaan kävi lisäyttämässä pitoja pohjiin, että saataisiin taattua hyvä treeni sauvoittahiihto-osioiden kera.

Päikkäreitä ja hyvää ruokaa, niin porukat olivat valmiita päivän toiseen treeniin, joka juostiin vaaroilla Sapporon reittiä. Itse menin putkeen hiihtelemään Krista Lähteenmäen kanssa säästellen jalkoja maanantain vaellukselle.

Lihashuoltoon saimmekin Kristan mukaan ja kyselimme hänen treenaamisestaan meidän ikäisenä. Koulumatka hänellä oli ollut todella pitkä, jopa viitisenkymmentä kilometriä, joten hyvät yöunet oli saatava, jotta pystyi treenaamaan laadukkasti ja hyvin koulunkäynnin ohella.

Korismatsi-revanssiin saimme mukaan myös pari nuorempaa poikaa sekä Kristan, mutta kaikkien hyvistä heitoista huolimatta tällä kertaa veimme voiton sekajoukkueella Tuomas, Mari ja minä.

Maanantaina saimme mennä suoraan aamupalapöytään ja puuroa oli syötävä, jotta jaksaisi hiihtää ja vetää tasuripätkiä sekä vielä sen päälle käydä vaeltamassa vaaroilla puolisentoista tuntia.

Kiire meinasi tulla pakkaamisessa, että ehti syödäkin ennen bussin lähtöä, mutta kaikki halukkaat saatiin kyytin ja kotimatka sai alkaa.

Bussissa havaittiin väsyneitä, mutta tyytyväisiä leiriläisiä hyvän leirin päätteeksi.

Kiitokset valmentajille sekä erityisvierailijallemme Kristalle!

-Tiia Olkkonen

Vuokatin leiri 15.8-18.8.2014 (vanhemmat)

Leiri alkoi perjantaina vapaan rullaharjoituksella Vuokatin vaaralle, jossa tuli hyviä aikoja ja vetoja. Illalla teimme vielä keskivartalotreenin kera lihashuollon.

Lauantaina aamulenkin jälkeen suuntasimme sauvarinteeseen tasokkaassa seurassa olympiavoittaja Iivo Niskasen kanssa. Rinteessä Naveen uhosi voittavansa Iivon 10km juoksukisassa.  Iltapäivän treenissä pelasimme alkulämmittelyksi sählyä jonka jälkeen porukka jaettiin kahtia. Toiset tekemään punttia ja toiset tasapainoilemaan TRX- narujen kanssa.  Illalla alkoi hieman lapsettamaan ja lihashuollon jälkeen temppuilimme trampoliinilla ja renkaissa.

Sunnuntaina aamutreeninä pertsan hiihtoa rullaradalla ja tasatyöntöpätkiä hesen nousuun. Iltapäivällä tsekkasimme tekniikkavideoita ja keskustelimme treenaamisesta. Toinen treeni aloitettiin hieman aikaisemmin, jotta porukka ehtisi katsomaan kun Sandra Eriksson voittaa EM-kultaa. Mitalia ei tullut mutta me saimme hyvän vapaan rullatreenin vedettyä. Ilta jatkui vielä keihäsfinaalia seuraten, jonka jälkeen lähdimme pelaamaan frisbeegolfia. Naisten sarjassa voitto Tiialle, toiseksi Emilia ja kolmanneksi Elisa. Miesten sarjassa voittajaksi selviytyi omalla ennätyksellään itse koutsi (joka olisi kuulemma pitänyt hylätä) hopealle Jaakko ja pronssille Lakasen Juho. Heittelyn jälkeen vielä päälle lihashuolto, jossa oli huomattavissa tuskaisia ilmeitä ja kipeitä lihaksia. Venyttelyn yhteydessä katselimme vielä ”hauskoja kotivideoita” eli videokuvaa omasta rullahiihtotekniikasta.

Maanantaina viimeisenä treeninä UKK:n vaellus. Kestoltaan n. 3,5 tuntia. Jalkavammaisten ohjelmassa oli hiihto Rönkköön ja juoksua/kävelyä opistolle mutta suunnitelmiin tuli muutos, kun Tiia sekä Ella eksyttivät itsensä ennen Kettumäen kotaa.

Näin leiri olikin jo päätöksessä. Hyviä treenejä ja loistavaa seuraa. Iso kiitos koutsit Juho ja Elina!

- Team Haapajärvi (Emilia, Tiia, Mari, Aino)

 

 

Piirileiri Kokkolassa 15.8.-17.8.2014

Perjantaina saavuimme aurinkoiseen Kokkolaan. Majoittumisen jälkeen aloimme valmistautua totista tosisempaan suunnistus kilpailuun. Kilpailu ja rata muuten hyvä, mutta rastit olivat väärissä paikoissa Kristianin mielestä. Radasta nopiten ja ihanneajassa selvisi pari Aapo ja Kasperi. Suunnistuksen ja iltapalan jälkeen ilta sujui suhteellisen rauhallisesti. Yövalvojan hermojakin koeteltiin sopivissa määrin.

Lauantai aamuna heräsimme aikaisin ja suuntasimme aamulenkille. Aamulenkin ja aamupalan jälkeen aloimme valmistautua niin henkisesti kuin fyysisestikin sauvarinteeseen. Sauvarinteen suoritimme roskarukalla jonne juoksimme. Harjoituksen jälkeen meillä oli 4tuntia lepoaikaa, jonka jokainen käytti omalla tavallaan. Jotkut pelasivat jalkapalloa ja toiset kävivät kaupassa. Sitten oli vuorossa päivän toinen kunnollinen harjoitus. Harjoituksessa keskityimme vapaantyylin tekniikkaan. Varsinaisen rullahiihtoharjoituksen jälkeen osa porukasta kävi vielä lisälenkillä juosten. Loppuillasta meillä oli vielä lihashuolto ja rannalla makkaranpaistoa. Yhteisen illanvieton jälkeen aloimme suorittaa iltapuuhia.

Sunnuntaina meillä oli vielä vuorossa vaellus ja kotimatka. Lopuksi kiitämme valmentajia, yövalvojia ja Villa Elbaa hyvästä ja onnistuneesta leiristä.

Eelis, Krisse, Werneri, Juuso, Kasperi, Aleksi, Saku, Ville, Leevi

Kokkolan päiväharjoitus 1.8.2014

Elina Mäkitalon vetämä päiväharjoitus Kokkolan Köykärillä.  Aloitimme reenin juoksemalla, sen jälkeen teimme juoksuharjoituksia. Niiden jälkeen kävelimme rinteen juurelle sauvojen kanssa... Aloitimme sauvarinneharjoituksen. Teimme yhteensä kymmenen rinnevetoa. Ensimmäiset 5 vetoa tehtiin hitaammin ja loput nopeammin. Ensimmäinen tehtiin normaalilla kävelyllä , seuraava tehtiin kovempaa ja kolmas niin kovaa kuin kävelemällä pääsee. Neljännellä kerralla juoksimme helpot kohdat, viides kerta juostiin kokonaan ylös. Tämä tehtiin siis kaksi kertaa. Rinneharjoituksen jälkeen teimme vielä loppuverryttelyt juosten. Reenin jälkeen lähdimme tyytyväisinä hyvä reeni taskussa kotimatkalle. Kiitos Elinalle.

Aapo, Tuukka, Eerika, Anni

Himangan päiväharjoitus 20.7.2014

Piirivalmennuspäivä Himangalla 20.7 (nuoremmat)

Päivän rullahiihto-osuus alkoi 20 min verryttelyllä. Sen jälkeen aloitettiin vetojen ottaminen. Nuoremmat ottivat yhden ringin mittaisen vedon tasatyöntöä, jonka jälkeen oli yksi rinki palautusta. Tätä toistettiin neljä kertaa, eli neljä vetoa ja neljä palautusrinkiä. Rullahiihto-osuuden jälkeen lähdettiin noin 15-20 minuutin mittaiselle loppuverryttelylle juosten ja lopussa loikimme 5x5 loikkaa ja 5x10 loikkaa. Vähän matkan päässä rullaradalta on uimamonttu, joten kävimme uimassa siellä harjoituksen päätyttyä.

Myöhemmin samana päivänä kokoonnuimme Pleunaan, jossa alkoi päivän toinen harjoitus. Ensiksi juoksimme pienen alkuverryttelyn, jonka jälkeen lähdimme menemään rinteitä alas ja ylös. Toisinaan jyrkät rinteet olivat liukkaita alas tullessa. Lopussa oli pari hiekkarinnettäkin. Noin tunnin kestäneen harjoituksen jälkeen lähdimme takaisin autoille, vanhempien jäädessä vielä nousemaan rinteitä.

Päivän harjoitukset olivat ohi joten oli aika kiittää vetäjiä mukavasta päivästä.

Anni Mäkinen                    

Sunnuntaina 20.7 joukko Keski-Pohjanmaalaisia nuoria hiihtäjiä kokoontui Himangan Pernun rullaradalle harjoittelemaan yhdessä. Mukana oli myös harjoitusta seuraamassa melko paljon vanhempia sekä huoltajia.

Hellepäivän ensimmäinen harjoitus oli rullahiihtoharjoitus. Tämä harjoitus toteutettiin 1km pituisella asfaltoidulla hiihtoradalla. Tämän nuorten ja vanhempien ryhmät tekivät samaan aikaan. Aluksi lämmiteltiin omaa tahtia 20 min, jonka jälkeen itse treeni alkoi. Treeni toteutettiin niin, että aina yksi kierros (1 km) tasatyönnettiin 80-90 % maksimista ja aina väliin palauteltiin yksi kierros. Harjoituksessa nähtiin niin luistelu, kuin myös vapaan suksia. Kovan helteen vuoksi valmentajat antoivat hieman armoa ja nuoret tekivät 4-5 tasatyöntökierrosta ja vanhemmat seitsemän. Hiihdon jälkeen lähdettiin pienimmissä ryhmissä juoksemaan ja loikkimaan. Harjoitus kesti yhteensä noin yksi ja puoli tuntia.

Kaikilla varmasti hiki virtasi ja olivat löytäneet kärpäsiä mukaansa Pernun metsistä. Osa porukasta suuntasi Pernun uintimontulle virkistäytymään ennen ruokataukoa. Osa hiihtäjistä lähti käymään kotona syömässä ja joillakin oli omat eväät.

Klo 14.00 harjoitukset jatkuivat vähän matkan päässä Pleunassa, komeissa kangasmaastoissa. Toisen treenin vetäjänä toimi osalle porukasta jo tuttu Jarkko Mäkelä. Molemmat ryhmät lähtivät tähänkin treeniin yhdessä. Aluksi hieman lämmiteltiin, että saatiin kaikki irti mäkijuoksussa. Kaikki saivat omien tuntemusten mukaan juosta rinteitä, mutta pääosin nuoremmat jättivät joka toisen mäen välistä, kun taas vanhemmat menivät jokaisen. Tätä tehtiinkin noin tunnin verran. Sen jälkeen siirryttiin hiekkarinteeseen, missä sai ottaa mittaa toisistaan. Pari urheilijaa halusi kellottaa ajankin ja loput haastoivat kavereita. Tämän jälkeen pienemmät lähtivät parkkipaikkaa kohti, kun taas vanhemmat lähtivät juoksemaan vielä puoleksi tunniksi rinteitä. Näin tämänkin treenin kestoksi tuli puolitoistatuntia.

Päivä oli jokaiselle aurinkoinen kaikilta osin. Sää ja tunnelma olivat aurinkoisia ja iloisia kasvoja näkyi monet päivän jälkeen. Kiitos siitä kuulu valmentajille sekä järjestäjille, mutta myös kaikille urheilijoille, jotka toteuttivat ja tekivät päivästä kirjoittamisen arvoisen!

Emma Halla-aho

8.7. Ylivieska, Huhmari

Rullahiihtoharjoitukset oli järjestetty Huhmarin Karting- radalle. Sää oli mukavan aurinkoinen ja kuuma. Odottaessani harkkojen alkua pääsin seuraamaan vanhempien tasotestiä, joka oli juuri ennen meidän harjoitusta.

Huhmarissa harjoitukset alkoivat perusteellisella taito-osuudella, jossa harjoiteltiin mm. yhdellä suksella liukua, jarrutuksia sekä tasapainoilua mm. pujotellen ja kikkaillen suksilla.

Tämän jälkeen ohjelmassa oli eri hiihtotekniikoiden harjoittelua loivassa ylä- ja alamäessä sekä hiihtoa radalla eri tyyleillä ja tekniikoilla kuten esimerkiksi sauvoitta hiihtoa.

Loppuverryttelyksi kävimme vielä juoksemassa noin 10–15 minuuttia ja koko harjoitus kesti kaikkiaan noin 1 h 30 minuuttia.

Kiitokset vetäjille kivoista ja monipuolisista harkoista!

Hanna Alahäivälä

Vaelluspäivä Nivalasssa 28.6.2014

Aloitimme vaelluksen kokoontumalla kello 11:00 Pyssymäen hiihtokeskuksessa. Osanottajia oli reilu 20. Tarkoituksena oli että vanhempien porukka kiertää 35km lenkin viiteen tuntiin ja nuorempien porukka 25km neljään tuntiin.

Lähdimme vaeltamaan Jääsydänmaan lenkkiä ensin yhdessä porukassa ensimmäiset kaksi tuntia (11km). Olimme kuitenkin jäljessä aikataulusta joten myös vanhempien porukka totesi että he eivät ehdi 35km lenkkiä ja he myös päättivät kääntyä 25km lenkille. Sen jälkeen vanhempien porukka alkoi jättämään muita, mutta he eivät olleet yksin, sillä kärpäsiä riitti koko vaelluksen ajaksi.

Vaellusreitti oli tasainen ja ajoittain hyvin märkä joten yksikään urheilija tuskin selvisi kuivin kengin. Onneksi päivä oli kuitenkin kuiva ja puolipilvinen eikä liian lämmin.

Vaelluksen päätteeksi oli lämmitetty sauna. Päivä oli onnistunut ja kaikille jäi varmasti hyvä mieli.

-Tuure & Ella

Tervanevalla
Rullahiihto Suetzintiellä
Nita Paaso sauvaloikkaa, Aapo Taipale yrittää pysyä mukana.

Pyhäjärven piirileiri  2014

Päiva 1.

Saavuimme perjantaina 27.6 klo 15.00 Honkavuoren hiihtokeskukseen. Ensimmäiseksi tutustuimme paikkoihin ja toisiin leiriläisiin. Valmentajat kertoivat viikonlopun kulusta ja esittelivät itsensä. Sen jälkeen vuorossa oli pareittain  kuljettava toimintarata. Alkulämmittelynä oli jalkapalloa. Ensimäisellä rastilla hakkasimme lekalla rengasta ja hypimme hyppynarua. Toisella rastilla juoksimme portaita kiviä ja autonrenkaita kantamalla. Kolmannella rastilla oli rastilla loikimme renkailla merkittyä rataa loivaan ylämäkeen. Sitten neljännellä rastilla oli vuorossa tarzanrata. Köysirata oli viritty puihin kiinni ja rata piti tasapainoilla läpi koskematta maahan. Viides rasti sisälsi aitojen ylitystä päkiäaskelilla ja tasahypyillä. lopuksi juoksimme 100 metrin spurtin rastille 6. Saavuttuamme lintutornille spurtin jälkeen, piti toisen parista kipaista tornin huipulle ja toisen piti vetää renkaita ylös torniin narulla. Rasti 7 sisälsi autonrenkaiden vetoa ala ja ylämäkeen. Sen jälkeen oli maastojuoksu osio. Matkaa n. 1,2 km. Juoksun jälkeen menimme rastille 8, jossa odotti kaksi erilaista tasapainolautaa , joiden päältä heitimme tikkaa. Osuakin piti. Tämä oli suurimman osana mielestä kivoin rasti. Sen jälkeen tuli paulauttava kävelyosi ja rastilla 9 meitä odotti suunnanmuutosjuoksua, jossa kiersimme aurausviitoilla merkityn reitin viimeiselle rastille. Siellä pyöritimme tyhjiä kaapelikelarullia sähkötolpan ympäri maalii, jossa meitä odotti Johanna. Muita rastivalvojia olivat, Tero, Anniina, Vellu, Asko, Jarkko, Simo ja Sami.

Radalla oli raskaita ja vähemmän kevyempiä osioita. Rata oli sopivan haastava, muttei liian raskas. Mukavaa kuitenkin oli.

Radan jälkeen oli ruokailu ja vähän taukoa. Sen jälkeen teimme pienen lihaskunnon ja lopuksi venyttelimme. Mukavan päivän jälkeen pääsimme saunaan ja iltapalalle.

T. Tuuli, Sanni, Nita ja Anni.

Päivä 2.

Lähdimme Teron pitämälle aamulenkille 7. 30. Sen jälkeen oli vuorossa aamupala ja 1.45 H kestänyt rullahiihto. Rullahiihdon jälkeen teimme pienen juoksulenkin. Ruokailun ja lepo hetken jälkeen menimme suolle treenaamaan ja palaamaan jalkapalloa ( n. 2 tuntia). Kävimme myös uimassa, jossa Jarkko ohjaaja heitettiin veteen vaatteet päällä tyttöjen toimesta. Oli hauskaa. Illalla teimme kivuliaita liikkeitä pilatesrullilla ( hierontaa). Iltapala tarjottiin luontotornilla, jossa paistoimme makkaraa. Palattuamme takaisin Hiisituvalle katkoimme jalkapalloa, jonka brasilia voitti rangaistuspotkukilpailussa. Rullahiihto-osiossa ja suoharjoituksessa mukana oli myös Jouni Komu.

Aamulenkki oli mukava ja rullahiihto sopivan löysä. Suoharjoitus sopivan märkä ja pilatesrullat sopivan kivuliaita. Makkarat oli sopivan mustia  ja jalkapallossa riitti jännitystä viimeiseen potkuun asti.

T. Janne, Ville ,Santeri ja Jaakko

Päivä 3.

Herättiin 7.00 ja lähdimme aamulenkille. Lenkillä etsittiin kadonneita frisbeitä. Aamupalan jälkeen Kuisma Taipale tuli pitämään sauvarinneharjoituksen. Alkuun juostiin ja tehtiin erilaisia nopeusharjoituksia ja sitten tehtiin sauvaloikkia ja juoksuharjoituksia. Sopivan hapottava näin loppuun.  Harjoitus oli tosi mukava. Sitten saunan jälkeen oli Arjan tekemää lohikeittoa ja leirin päätös.

T. Leevi, Antti, Jussi ja Tuukka

Kuvassa Haapajärveltä vanhempien ryhmä

Haapajärvellä 17.6.

Tämän kesän ensimmäiset piirivalmennuksen päiväharjoitukset järjestettiin Kokkolassa 16.6 ja Haapajärvellä 17.6. Yhteensä osanottajia oli 55 innokasta nuorta hiihtäjää. Harjoitusolosuhteet näyttivät aamulla olevan todella harvinaiset kesäkuulle, sillä aamuyöstä satanut räntä maalasi maan valkoiseksi. Päivän mittaan ilma kuitenkin lämpeni ja iltapäivällä aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta Haapajärven Somerossa.

Nuoremmat aloittivat harjoituksensa jo aiemmin iltapäivällä juoksu- ja sauvaloikkaharjoitusten merkeissä Someron vaativissa maastoissa. Nuorten raskaan  puolentoista tunnin harjoituksen jälkeen pidettiin yhteinen luento hiihtomajassa. Luennolla Juho informoi tulevista leireistä ja antoi ohjeita kesän ja syksyn harjoituksiin. Tärkeimpiä teemoja olivat kestävyys, nopeus, voima sekä liikkuvuus.

Luennon päätteeksi oli vanhempien harjoituksen vuoro. Alkuverryttelyn ja koordinaatio-osuuden jälkeen alkoi vk/anak. sauvaloikkaharjoitus, jonka esimerkeissä Juhon askel oli lähes yhtä kevyt kuin kovakuntoisten ryhmäläisten, vaikka Juholla oli takanaan jo nuorempien treeni.

Haapajärvellä harjoituspäivä onnistui hienosti nuorten saadessa tehokas kestävyystreeni hyvässä seurassa!


Elisa ja Harri

 

Ensimmäinen piiriharjoituspäivä Kokkolan Köykärissä 16.6

Vetäjinä Kokkolassa toimi Juho ja Elina. Kokkolassa ensimmäinen piiriharjoituspäivämme alkoi infolla/luennolla. Luennolla oli infoa leireistä ja harjoituspäivistä ja keskusteltiin nuoren urheilijan polusta huipulle ja tärkeistä tekniikka-asioista kuten juoksutekniikan vaikutuksesta hiihtoon. Tämä kesti noin 20minuuttia ja sen jälkeen siirryimme Köykärin maastoihin alkuverryttelemään. Verryttelyksi juoksimme 10 minuuttia ja sen jälkeen siirryimme parkkipaikalle harjoittamaan juoksutekniikkaa ja hieman myös loikkia. Tämä kesti vajaan 30 minuuttia. Sen jälkeen vanhempien porukalla alkoi sauvarinteellä ja nuoremmilla alkoi kovavauhtisella juoksulla. Matkasta en tiedä mutta aikaa kului arviolta noin 6-9 minuuttia. Kovimmat kävivät vielä ylimääräisen kierroksen. Sen jälkeen nuoremmilla alkoi nopeusloikkaharjoitus jossa tehtiin loikkia ylämäkeen 10 sekuntia 6 kertaa. Sen jälkeen oli viestityylinen kisa jossa voiton vei ykkösryhmä.   Tämän jälkeen kävimme loppuverryttelemässä ja lopulta harjoituksen yhteiskestoksi tuli 1.30h.  Vanhempien ryhmällä loppuverryttelyjen kanssa reeninpituudeksi tuli myös 1.30h. Köykärin maastot olivat tähän reeniin raskaat jossa käytiin monet kovat rinteet. Kiitokset vetäjille eli Juholle ja Elinalle.                                             


T: Kristian Hakala