Ryhmäläisten blogi 2017

Leirikuvia

Piirileiri Vuokatissa 9. - 12.11.

Leiri alkoi perinteisen hiihdolla sisältäen tasatyöntövetoja. Treeni kesti noin 1h 30min. Treenin jälkeen menimme syömään ja vietimme hetken vapaa-aikaa, kunnes illalla oli pallohallissa kehonhuoltoa.

Perjantaina aamulla heräsimme ajoissa aamulenkille ja aamupalalle. Päivän ensimmäinen treeni alkoi klo 9:30. Se oli vapaalla, sisältäen kuokkavetoja pieneen nousuun. Iltapäivällä hiihdimme pertsaa ja kävimme pienen juoksulenkin päälle. Illalla oli jälleen kehonhuoltoa pallohallissa.

Lauantai oli hiukan erilainen päivä, aamupäivällä hiihdimme pitkän lenkin perinteisellä (n. 2h-3h). Lounaan jälkeen osa porukasta meni katsomaan Kainuun talvikisoja ja osa hiihti myös kilpaa. Iltapäivällä oli luvassa kuntopiiri. Se tehtiin kokonaan oman kehon painolla. Illalla meillä oli tavalliseen tapaan venyttelyjä.

Sunnuntaina koitti leirin viimeinen päivä. Menimme aamulla aamulenkin ja aamupalan jälkeen hiihtämään leirin viimeinen treeni vapaalla. Treeni sisälsi vetoja eri nopeusalueilla.

Leiri oli mukava, oli hyvä ruoka, kivat kaverit ja etenkin tosi mukavat valmentajat! Valmentajina toimivat siis Elina Mäkitalo, Kuisma Taipale ja Ari Haukilahti.

Kiitos kaikille mukavasta ja hauskasta piirileiristä!!

- Ella, Iida, Iina, Jenni ja Oona -

Treenikuvia

Piirileiri Vuokatissa 28.9. - 1.10.

Olimme piirinleirillä Vuokatissa, jossa kaikki piirileirityksessä olevat ikäryhmät olivat mukana. Valmentajina leirillämme oli Elina Mäkitalon lisäksi Lauri Gummerrus ja Tero Hautamäki. Treenit sujuivat mukavasti, kun porukka oli jaettu vanhempien ja nuorempien ryhmiin, jolloin oli varmasti valmentajienkin mukavampi meitä käskyttää. ;)

Leiri sisälsi kaksi treeniä vapaan tyylillä hiihtäen putkessa, jossa hiottiin hieman tekniikkaa ja muutama nopeuspätkä, mutta pääasiassa peruskestävyys painotteista hiihtoa. Yksi lenkki tehtiin perinteisenrullilla, jossa teimme rullaradalla tasatyöntöä. Tehoharjoituksina oli kaikilla ikäryhmillä sauvarinne ja lisäksi vanhemmilla vaarantestijuoksu, joka oli varmasti leirin kovin treeni. Tietenkin aamuisin lähdettiin virkeinä aamulenkille ja iltaisin lihashuolto, jossa varmasti monella on parannettavaa. :) Leirin päätti treenien osaalta mukava n. 3h vaellus UKK-reitillä.

Kaikki saivat varmasti tehtyä mukavia ja onnistuneita treenejä Vuokatin hyvissä olosuhteissa. Iso kiitos leiriläisille ja eteenkin valmentajille.

- Veera -

Leirin tunnelmia kuvina.

Piirileiri Vuokatissa 17. - 20.8.

Piirileiri Vuokatissa alkoi majoittumisten jälkeen hapokkaissa tunnelmissa, kun ensimmäisenä treeninä oli Halosen Juhon järjestämä tasotesti. Treeni sujui melko lailla kaikilta hyvin, vaikka loukkaantumisiltakaan ei vältytty. Illalla meillä oli ohjelmassa jalkapalloa ja keskivartaloharjoitteita sekä venyttelyä. Iltaharjoitus vaikuttikin olevan monille kaikista rankin koko leirillä.

Perjantaina kello herätti 7.30 aamulenkille. Aamulla treenit alkoivat vapaan rullahiihdolla, jossa ensin hiihdimme rullaradalla lämmittelyä ja pari vetoa, jonka jälkeen aloitimme vaaralle hiihdon. Kovimmat pojat hiihtivät kolme kertaa, jotkut kaksi ja jotkut kerran. Treeni oli todella hyvä ja tehokas ja monille varmasti kesän rankin. Iltapäivän treeninä oli juoksua ja kuntopiiriä. Illalla meillä oli vielä venyttyä, joka oli taas monille päivän rankin treeni.

Lauantaina päivän teemana oli rullahiihto, koska aamulla hiihdimme perinteistä ja illalla vapaata. Välinerikkojakin tapahtui, milloin meni suksea poikki ja milloin sauvaa. Pääpainotus molemmissa treeneissä oli tekniikassa ja lajivoimassa.

Sunnuntaiaamuna piti olla liikkeellä jo aikaisin, kun aloitimme vaelluksen UKK-reittiä pitkin jo kahdeksalta. Viimeinenkin treeni sujui hyvin ja leiriltä oltiin pakkailujen ja päätöksen myötä valmiita lähtemään kotia. Kiitoksia Elinalle ja muille leiriläisille hyvästä ja onnistuneesta leiristä!

- Kristian-

Rullatreenin jälkeen.
Lopuksi aktiivista liikkuvuutta Juuson johdolla.

Päivätreeni Himangalla 19.7.17


Himangan päiväharjoituksen ohjelmaan kuului vapaan tyylin rullahiihtoa ja pieni juoksulenkki, jonka yhteydessä teimme loikkia ja muutamia liikkuvuusharjoitteita.

Aloitimme rullahiihto treenin hiihtämällä rennosti muutaman kierroksen kilometrin pituista rullarataa alkuverryttelyksi. Tämän jälkeen hiihdimme sauvoitta hiihtoa sauvat niskan takana, yhdellä sauvalla ja ilman sauvoja.  Lopuksi otimme vielä muutaman noin 15 sekunnin mittaisen vedon. Pari kierrosta rauhallista loppu verryttelyä ja sen jälkeen lähdimme juoksemaan.

Mukana treenissä oli kymmenkunta valmennettavaa ja vetäjinä toimivat Juuso Mattila ja Elina Mäkitalo. Sateisesta päivästä huolimatta vältyimme vesisateelta harjoituksen aikana ja saimme vedettyä harjoituksen onnistuneesti läpi.

- Anni -

Leiriläiset
Viimeisen päivän pitkä vaellus.

Haapajärven piirileiri

Su 18.6.

Leiri alkoi tutustumisleikeillä/peleillä. Sen jälkeen lähdimme sauvarinteeseen ja teimme myös loikkaharjoituksia. Loppuverryttelyn teimme suunnistaen ryhmissä.

Ennen iltapalaa fysioterapeutti Virpi Leskelä-Savelainen ohjasi venyttelyn ja hieronnan hiihtäjille tärkeistä lihaksista. Illalla pelasimme vielä jalkapalloa tytöt vs. pojat (tytöt voitti)

Päivä oli mukava ja rento.

Ma 19.6

Ennen aamupalaa kävimme Teron ja Riston vetämällä kevyellä aamujlenkillä hölkäten. Lenkin jälkeen venyttelimme. Aamupalan jälkeen Tero ohjasi meille 03-05-syntyneille koordinaatio- ja loikkaharjoituksia. Risto ohjasi sinä aikana rullasuksilenkin isommille. Harjoittelun jälkeen otimme leikkimielisiä viestikilpailuja.

Lounaan jälkeen lähdimme Haapajärven monitoimitalolle pelaamaan salibandyä ja tekemään kuntopiiriä. Loppuverryttelyksi hölkkäsimme monitoimitalolta Sauvi-Somerolle n.8km.

Illalla teimme vielä yhteisiä kivoja viestejä, leikkejä ja pelejä mm. frisbeegolfia, rimagolfia ja sauvapiiriä.

Ti 20.6

Aamu alkoi taas kevyellä aamulenkillä ja venyttelyllä. Aamupalan jälkeen kävimme 2h30min 13km sauvakävelyllä Somero-Sauvissa.

Leiri oli todella mukava. Iso kiitos leirin vetäjille, parhaille leirikavereille ja ruoan laittajille.

- Anni ja Assi

Treeni takana!

Päivätreeni Kokkolassa 11.6.17

Kesän ensimmäinen yhteinen treeni oli Kokkolassa. Meitä oli yhteensä seitsemän valmennettavaa ja vetäjänä oli Elina Mäkitalo. Aluksi kävimme verryttelylenkin. Sitten teimme polvennostojuoksuja. Sen jälkeen lähdimme sauvarinteeseen. Siellä tuli tosi lämmin, koska aurinko paistoi. Jonkun ajan päästä kävimme juoksulenkillä ja menimme takaisin sauvarinteeseen. Sitten menimme toiseen rinteeseen tekemään loikkaharjoitusta. Lopuksi kävimme loppuverryttelynä kävelemässä. Treeni oli mielestämme tosi tehokas.

- Miina ja Alissa -