Ryhmäläisten blogi 2019

Leirivahvuutemme
Sprinttiharjoitus
Kuntopiiriä
Näikin saattaa käydä

Piirileiri Vuokatissa 7. - 10.11.2019

 

Torstai 7.11.

Saavuimme Vuokattiin kahden aikoihin ja menimme suorinta tietä syömään. Leirin avauksen jälkeen lähdimme hiihtämään perinteistä. Harjoittelimme vuorohiihtoa ilman sauvoja. Sieltä pesulle ja syömään.

Illalla oli vielä pelit ja lihashuolto. Hiljennyimme kymmenen maissa nukkumaan.

Perjantai 8.11.

Aamulla kävimme juoksemassa pienen lenkin kautta aamupalalle. Kymmeneltä menimme hiihtämään vapaalla. Harjoittelimme mäenlaskua ja sprinttasimme. Sieltä nokka kohti suihkua ja lounasta.

Iltapäivällä oli reilu tunnin hiihto perinteisellä, joka sisälsi tasatyöntöä ja mäenlaskuharjoittelua. Sen päätteeksi pieni jalottelu ja syömään.

Illalla koordinaatioiden jälkeen laitoimme saunan lämpiämään, jonka jälkeen oli mukava painua pehkuihin (ainakin melkein).

Lauantai 9.11.

Aamulla oli omatoiminen aamulenkki, jolloin reippailimme hissin kautta aamupalalle. Seuraavaksi vuorossa oli pitkä pk-lenkki hiihtäen. Tyylin sai valita itse. Uusi latu oli myös avattu. Lähdimme testaamaan latua, joka oli erittäin monipuolinen. Parintunnin hiihtelyn jälkeen lähdimme lounaalle. Hieman levättyä meillä oli luento maastohiihdon säännöistä.

Iltapäivällä vanhemmilla oli Elinan vetämä kova HIIT-treeni, jonka loputtua hiki virtasi kuin Niagaran putous. Nuoremmilla oli kuntopiiri.

Illalla yhteinen lihashuolto, jonka jälkeen koitimme saada unta. 

Sunnuntai 10.11

Aamulenkki oli tosi hyvä, ainakin vanhemilla.

Aamupalan ja pienen ruoanlaskeutumis tauon jälkeen vuorossa oli vapaan hiihto. Siellä teimme tehoja. Se oli viimeinen rutistus. Sen jälkeen pakkasimme laukut ja menimme syömään.

Nyt ollaankin menossa Osmon Aholla kotiin päin.

Kiitos valmentajille! 

- Elsa, Iida ja Liinu

Putkessa
Iltatouhuja
Terveurheilija-info
Vaelluksella

Piirileiri Vuokatissa 19. - 22.9.2019

 

Torstai 19.9.

Saavuimme bussilla Vuokatin urheiluopistolle. Kävimme syömässä, jonka jälkeen majoituimme. Leirin avaus järjestettiin kokoustila Ilveksessä.

Koko leirin ensimmäinen treenimme oli Elinan pitämä juoksu/"kävely" lenkki. Vanhemmat juoksivat vaaran testijuoksun. Leirin viimeisenä päivänä saimme tietää eron absoluuttiseen suomen huippuun, kun kannustimme Iivon uuteen reitti ennätykseen (18.09).

Perjantai 20.9.

Aamu alkoi aikaisin, AIVAN liian aikaisin, aamulenkillä. Aamupala maistui, jonka jälkeen pääsimme putkeen hiihtämään. Oli omituista hiihtää pitkästä aikaa.

Iltapäivän rullahiihto oli jännää, ekaa kertaa perinteisen rullilla (eikä ehkä tuu toista?). Illalla harrastimme dynaamista venyttelyä.

Nukkumaan mentiin joka ilta klo 10.00. Ehkä menimme, ehkä emme. Alimman kerroksen ikkunassa oli vaikka mitä nähtävää. Yhtenä iltana siellä näky taskulampun valossa valkoinen peppu.

Lauantai 21.9.

Lauantaiaamuna emme olleet yhtään välkympiä kuin perjantainakaan. Ensimmäisenä treeninä juoksimme sauvarinnettä nousevalla teholla. Iltapäivä meni ihan putkeen. Jarkkokin tuli putkesta ulos, kun valot sammutettiin ja vain, koska ei tullut taskulamppua mukaan. Ja jälleen kerran menimme "kymmeneltä" nukkumaan.

Sunnuntai 22.9.

Sunnuntaina oli omatoiminen aamulenkki, jonka teimme reippaasti kävellen Vuokatti Chalets 2:sta sisäkautta aamupalalle. Vaaran vaelluksella saimme nauttia ensilumesta. Vaelluksen kohokohtia oli päästä kannustamaan miesmaajoukkuetta vaaran valloituksessa. Lounaan jälkeen kotimatka jatkuu..

Isot kiitokset Elinalle (iltajumpan ansiosta on kyllä pakarat ihan jumissa) ja Markukselle hyvästä ohjauksesta. Niin joo ja sille Markollekkin kiitokset. Yhteinen kiitos koko leirin jäsenille hyvästä leiriseurasta.

- Tessa, Anna, Lotta ja Eve

Leiriläiset
Vaaran valloitusta rullasuksilla
Vaaran päällä vaelluksella
Nuorempien vaellusryhmä

Piirileiri Vuokatissa 15. - 18.8.2019

 

Torstai 15.8.

Vuokattiin päästyämme säntäsimme Hesburgeriin nauttimaan laadukkaasta ja ravitsevasta ruuasta. Maiskis, maiskis sanoivat pojat. Tasotesti alkoi ja kaikkia oksetti. Miro ja Jimi vetivät kovimmat laktaatit, totta kai. Kertonee lie vahvasta kunnosta. Pojat voittivat tytöt vielä illan koripallo-ottelussakin, niukin naukin.

Perjantai 16.8.

Aamulla heräsimme päivän vaativimpaan harjoitukseen, Elinan vetämään maukka-aamulenkkiin. Soijassa syödyn aamupalan jälkeen lähdimme hiihtämään perinteisentyylin rullasuksilla lajivoimaa sisältävää treeniä. Taisi osittain mennä kilpailuksi. 

Iltapäivällä oli järkyttävä kuntopiiri pallohallissa, josta henkiin jääneet kantoivat vuorotellen kuolleet toverinsa takaisin kämpille sänkyyn.
 
Miro ja Jirka täydensivät päivällistä puoliksi ostetulla, tulista kastiketta sisältävällä kebabrullalla.

Illan täydensi täydellisesti onnistunut pilateshetki.

Lauantai 17.8.

Heräsimme aamulenkille, jonka jälkeen olimme valmiita taistelemaan Vuokatinvaaran kuninkuudesta rullasuksilla. Nakit ja munakokkeli eivät painaneet, eikä varsinkaan eilinen kuntopiiri, kebabrullasta puhumattakaan. Palautusjuoma reissun jälkeen kyllä maistui. Lounaalla oli kääretorttua. 

Rönkön luento sykealuieista pilasi raikkaat päiväunemme. Heti luennon jälkeen juoksimme innolla ja keveällä jalalla ostamaan karamelleja. 

Yhdistelmäharjoitus rullahiihtäen ja taas kerran hurjassa Elinan pelottavassa vauhdissa peesissä juosten. Puolukat olivat hyviä ja kypsiä sekä jopa paikoitellen runsaslukuisia.

Kivuliaan venyttelyhetken jälkeen kerrosta alempana asuvat leiriläiset joutuivat majoittamaan saunakaveri-Miron koko yöksi, koska omaan kämppään aiemmin poistuneet olivat luvanneet avata oven avainkortittomalle Mirolle. Vastuun asiasta ottanut ovimies Jirka oli kuitenkin nukahtanut työnsä ääreen. Hiljaisuuden jälkeen kuuluu "kop kop", mutta ovi ei vain aukea. Miro suuntaa takaisin alakertaan.

Sunnuntai 18.8.

Miro saapui äkäisesti takaisin klo 7.06, jolloin Jarkko oli jo sankarin onneksi noussut ylös. Jirka sai kuulla kunniansa, "§@#&". Pojilla saattoi olla hetken erimielisyyttä. Täydellä masulla lähdimme vaeltamaan. Valmentajamme Elina muisti eilisen lupauksensa ja tahti oli loistavaa, koska kävelimme! Vaellus oli erityisen onnistunut. 

Leiri oli antoisa niin urheilullisesti, kuin sosiaalisestikin. Kuukauden päästä tulemme taas uudelleen ja innostuneena. Kiitos kaikille leiriläisille sekä erityisesti päävalmentaja Elinalle, jonka ammattitatito erityisesti saliliikunnan osalta on aivan timanttia!

- Jarkko, Miro ja Jimi